Home Destacats Detingut el presumpte autor de dos incendis i 19 conats al paratge...

Detingut el presumpte autor de dos incendis i 19 conats al paratge natural de la Carrasqueta a Xixona

0
SHARE
Un agent de la Guàrdia Civil i altre mediambiental estudien l'origen d'un incendi a la Carrasqueta.

La Guàrdia Civil i agents mediambientals de la Conselleria de Medi Ambient, en el marc de les actuacions dutes a terme contra els incendis forestals i en una operació conjunta, han investigat el suposat autor de dos delictes d’incendi forestal i de dinou conats al paratge de la Serra de la Carrasqueta de Xixona.

El dia 7 de maig, agents mediambientals van comunicar a l’Equip del Servei de Protecció de la Natura (Eprona) de la Comandància d’Alacant l’albirament de diversos conats d’incendi a la Serra de la Carrasqueta de Xixona, aconseguint visualitzar una persona com a suposat autor d’aquests.

L’endemà, 8 de maig, durant els serveis de vigilància realitzats per l’Eprona juntament amb els agents mediambientals per la Serra de la Carrasqueta, van observar tres focs al paratge natural. Per aquest motiu van anar a sufocar-los i durant l’operació van aconseguir, mitjançant l’ús d’equips tecnològics específics, identificar un home de 46 anys.

Finalment, el dia 9 de maig, després de les investigacions realitzades i l’estudi de les proves obtingudes a l’entorn natural per l’equip de l’Eprona, els agents mediambientals del Grup Operatiu de Recerca d’Incendis Forestals (GOIIF) i els agents mediambientals, es va aconseguir la identificació del suposat responsable de les cremes intencionades, un home de 46 anys, que va ser investigat i al qual se li imputen dos delictes d’incendi forestal, així com dinou conats d’incendi que es van produir des de l’1 de maig d’aquest any i quatre de l’any 2022, del que s’ha adonat als Jutjats de Sant Vicent.

Lluita contra els incendis

Des del dia 1 de gener fins a hui s’han comptabilitzat per part de la Guàrdia Civil més de 30 incendis forestals a la província d’Alacant, s’han realitzat nombroses actes per infraccions relacionades amb cremes no controlades i s’ha procedit a la detenció de tres persones i cinc més estan sent investigades.

Un dels casos més greus resolts recentment per la Guàrdia Civil va ser l’incendi que es va originar el dia 14 d’abril al municipi de Tàrbena, on es van calcinar 600 hectàrees de terreny i 180 veïns van haver de ser desallotjats. Per aquests fets, la Guàrdia Civil de Callosa de Sarrià va detenir el dia 15 d’abril dues persones, dos homes de 75 i 35 anys, per la suposada comissió d’un delicte d’incendi forestal per imprudència greu.

Per prevenir incendis futurs, el Director General de Prevenció d’Incendis Forestals va emetre una resolució el dia 15 d’abril. Segons aquesta mesura, la crema de marges de cultiu i residus vegetals queda suspesa a la Comunitat Valenciana fins al 15 doctubre. Només es permetran cremes puntuals, expressament autoritzades per raons fitosanitàries, de recerca o urgència.