Home Destacats L’aturada del servei de bus urbà a Ibi impossibilita part de l’atenció...

L’aturada del servei de bus urbà a Ibi impossibilita part de l’atenció a persones amb diversitat funcional

0
SHARE
Un dels vehicles que circula per Ibi prestant servei de transport públic.

La passada setmana, l’Ajuntament d’ibi va prendre la decisió de cancel·lar la prestació del servei de transport urbà amb autobús a la localitat. Aquest servei no és obligatori a la vila joguetera degut a que la seua població no supera els 50.000 habitants -en torn als 24.000 en l’actualitat-. La situació econòmica del Consistori és la que ha provocat aquesta decisió, que té conseqüències en diversos sectors poblacionals de la localitat.

És el cas dels usuaris de les associacions i centres que s’encarreguen d’atendre a persones amb diversitat funcional. Aquest servei és competència autonòmica, tot i que des de fa anys son col·lectius socials de cada municipi els que duen a terme aquestes tasques amb subvencions de l’administració que no sempre es paguen en temps i forma. Ara, sense els autobusos adaptats del servei de transport urbà, molts usuaris d’aquestes associacions tenen dificultat per a accedir als centres on els atenen o alguns dels seus serveis.

Dos associacions, un centre educatiu i desenes d’usuaris afectats

És el cas de les associacions AFA Ibi (Alzheimer) o Acodip (discapacitat intel·lectual), els usuaris de les quals tenen limitacions de mobilitat. La impossibilitat d’utilitzar el bus urbà impedeix que arriben als centres en transport públic, ja que no totes les seues famílies tenen vehicles adaptats per a transportar-los. Cosa que també ocorre amb el Centre d’Educació Especial Sanchis Banús de la localitat i, en tots els casos anteriors, amb la piscina municipal on els usuaris de tots tres ens fan rehabilitació i exercici.

És per això pel que tant les associacions com el centre han demanat a l’Ajuntament d’Ibi que recupere quant abans el servei. Lamenten que l’aturada del servei arribara sense marge per a buscar alternatives, pel que son diversos els usuaris que no poden acudir a classe o fer exercici. Per això, reclamen al Consistori que els mantinga al tant de l’estat del servei per a que tots els ens puguen organitzar-se i recuperar la normalitat.