Home Destacats Un rebut impagat de 600.000€ amenaça amb deixar Ibi sense llum mentre...

Un rebut impagat de 600.000€ amenaça amb deixar Ibi sense llum mentre intenta entrar en la MAC

0
SHARE

El canvi que es va produir el passat 28 de maig amb les eleccions municipals i autonòmiques a vàries localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha començat a visibilitzar-se amb les polítiques de cada ajuntament. Un dels principals consistoris que va canviar de mans a la muntanya alacantina fou el d’Ibi, ara governat per la dupla PSPV-Som Ibi. Des del primer dia, el nou equip de govern iberut ha denunciat la situació que s’han trobat en quant al funcionament i l’estat dels comptes municipals. Ara arriben les primeres mesures per a corregir eixa situació.

Una de les primeres –al marge de perfilar el pressupost per al que queda d’any i començar el del 2024- ha sigut encetar el procés per a ingressar en la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC). Un fet que podria comportar millores en serveis com el de transport públic. Ibi s’equipara així amb les veïnes Castalla, Onil i Tibi, que ja en la passada legislatura van activar la seua adhesió. A banda, la vila joguetera està pendent del projecte de polígon industrial Alcoi Sud, que llindaria amb el seu terme municipal. Un projecte que tindria una única línia roja: possibles afeccions a la localitat.

Tot 2023 sense pagar la llum

Aquesta setmana, l’Ajuntament d’Ibi ha rebut amb preocupació una factura impagada pertanyent al servei d’enllumenat públic. Durant tot 2023, l’Ajuntament de la localitat no ha pagat cap rebut pel subministrament elèctric municipal, que ascendeix a més de 600.000€. És altre dels que consideren lastres que ha deixat l’anterior executiu iberut, i que obligarà a un nou esforç econòmic a les arques municipals. Tot mentre s’avança en reactivar departaments com el de Recursos Humans i el de Serveis Econòmics, que consideren claus per a desbloquejar l’administració local.

El treball inclús durant l’estiu està sent intens, afirmen des de l’Ajuntament d’Ibi, hagut compte de que un mes es celebren les Festes grans de la localitat.