Home Destacats Onil rebrà de nou finançament de la Diputació per a continuar prestant...

Onil rebrà de nou finançament de la Diputació per a continuar prestant serveis socials municipals

0
SHARE
Plenari de la Diputació d'Alacant que ha aprovat les ajudes.

El plenari de la Diputació d’Alacant ha aprovat avui per unanimitat les addendes que permetran reforçar fins als 2,6 milions d’euros els contractes programa amb què la institució provincial finança cada any els serveis socials dels ajuntaments d’Agost, Benitachell, Bigastro, Cox, Dolores, Muro d’Alcoi, Onil i Pinoso i de les mancomunitats de Serveis Socials de Pego, L’Atzúvia i les Valls i de la Marina Baixa.

Gràcies a aquests acords, els imports de l’ajuda s’incrementen en conjunt en 355.437 euros respecte a allò pressupostat inicialment, cosa que permetrà sufragar nous serveis en aquestes poblacions, augmentant els mòduls del personal finançat i el nombre de professionals subvencionats. La Diputació té previst aprovar en futures sessions plenàries les addendes amb la resta dels ajuntaments amb què es manté aquest conveni, fruit de l’acord que es va subscriure al seu moment amb la Generalitat Valenciana.

Així s’ha acordat per tots els grups polítics en una sessió plenària on s’han debatut nombroses mocions presentades per diferents grups polítics per abordar qüestions com l’atenció a la gent gran, les competències impròpies de la Diputació, la transició ecològica i les plantes fotovoltaiques, l’estació intermodal d’Alacant o la violència de gènere.

Mocions

Des del Grup de Compromís s’ha presentat, per una banda, una moció per reclamar una transició ecològica democràtica i respectuosa amb el medi ambient, qüestionant, en aquest sentit, l’actuació del Govern d’Espanya pel que fa a la instal·lació de grans plantes fotovoltaiques a la província dAlacant. Aquesta formació ha sol·licitat, entre altres qüestions, que s’inste l’Executiu central a respectar les competències autonòmiques sobre ordenació del territori i a no autoritzar projectes que incomplisquen la normativa autonòmica.

La seva proposta ha comptat amb el suport del Grup Popular, l’abstenció del PSOE, que ha presentat una esmena rebutjada, i el vot en contra de Vox. També la formació valencianista ha defensat, en aquest cas amb el suport dels socialistes, l’abstenció de Vox i el vot en contra del Grup Popular, una moció sobre l’estació intermodal d’Alacant perquè des de la Generalitat s’adjudique immediatament el projecte.

Per la seva banda, el Grup Socialista ha presentat també dues mocions al ple, una per instar la Generalitat a reconèixer el dia 24 de juny com a festiu autonòmic. Ni el Grup Popular ni Vox no s’han sumat a aquesta proposta al·legant que és una decisió que depèn del Govern d’Espanya a través d’una modificació de l’Estatut dels Treballadors.

L’altra moció defensada pels socialistes, i recolzada per Compromís, reclama que s’inste a la Generalitat a culminar el procés iniciat l’any 2020 per al traspàs de competències impròpies en matèria de serveis socials amb els centres del Doctor Esquerdo i la Llar Provincial. Vox s’hi ha abstingut i el Grup Popular ha votat en contra amb l’argument que des del nou Consell se segueix treballant en aquesta qüestió.

Vox, per la seva banda, ha presentat un text en defensa dels drets de la gent gran al qual només s’hi ha sumat Compromís. El Grup Socialista ha qüestionat la política de Vox en matèria social per rebutjar sumar-se a la moció, mentre que des de l’equip de govern s’ha al·legat la feina i la inversió que al llarg dels darrers anys s’ha fet per atendre aquest col·lectiu.

Violència de gènere

Finalment, durant el ple de novembre, que com que cada sessió s’ha iniciat amb un minut de silenci, s’ha votat una moció conjunta formulada pels portaveus dels Grups Popular, Socialista i Compromís amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere, de la qual s’ha desmarcat Vox, que hi ha votat en contra.