Home Alcoi Podem presentarà al proper plenari una proposta per a crear una zona...

Podem presentarà al proper plenari una proposta per a crear una zona d’autocaravanes a Alcoi

1012
0
SHARE

Fins fa ben poc, el món del caravaning a Espanya era poc conegut. No obstant això, en els últims anys, el sector ha donat un gir de 180 graus. Des de 2014, les matriculacions d’autocaravanes noves han crescut un 445%, registrant el seu rècord de vendes en 2019. I per segon any consecutiu, la demanda per a llogar una autocaravana està superant l’oferta existent. Entre les tendències, destaca la irrupció de les famílies joves que opten per aquesta mena de turisme.

Espanya és el país europeu on més està creixent proporcionalment aquest tipus de turisme. Mourà a quasi mig milió de turistes i gastaran en comerços més de 385 milions d’euros, segons dades de l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravaning.

No obstant això, aquest creixement xoca clarament amb la manca que pateix el sector a Espanya des de fa dècades: la falta d’àrees per a autocaravanes. En el seu recorregut, a males penes podran disposar de menys d’un miler d’àrees d’autocaravanes repartides per tot el país. Xifra que contrasta amb les 6.000 existents a França i Alemanya, 4.500 a Itàlia o 2.000 als Països Baixos, precisament els estrangers que més ens visiten en autocaravana.

Des de Podem Alcoi entenen que “la creació d’una àrea pública d’autocaravanes és una oportunitat per a millorar els serveis que pot arribar a oferir la nostra ciutat vinculats a un turisme alternatiu, sostenible i de qualitat. Una proposta que creiem pot ser positiva i que necessita del suport decidit de les administracions públiques a l’hora d’habilitar espais públics que ho facen possible”, ha comentat el portaveu de la formació, Cristian Santiago.

“Hem de tindre en compte, en primer lloc, que no existeix cap altra àrea d’aquest tipus en tot l’Alcoià. Únicament tenim un exemple a Castalla i només disposa de 9 places. També que la gent que viatja en autocaravana acostuma a practicar un turisme sostenible i de qualitat com el senderisme, la bicicleta de muntanya o el barranquisme, entre altres activitats. I per tant Alcoi seria un lloc ideal per fomentar i potenciar aquest tipus de turisme”, afegeix Santiago.

Aquest tipus d’àrea només necessita incorporar serveis bàsics com el buidatge d’aigües grises per a les aigües de la dutxa i la cuina; buidatge d’aigües negres per poder buidar el WC i un punt de llum, així com un punt per facilitar el subministrament d’aigua.