Home Alcoi Podem proposa la creació d’una xarxa de subministrament energètic públic i net...

Podem proposa la creació d’una xarxa de subministrament energètic públic i net per a crear ocupació a Alcoi

0
SHARE

La realitat del canvi climàtic i la proliferació d’iniciatives que fan de la sostenibilitat una de les línies estratègiques de tots els sectors estan, cada vegada més, a l’ordre del dia. El creixement sostenible i una economia menys agressiva front a l’entorn natural formen part ja de les actuacions d’administracions, empreses i particulars. Però, a més, poden suposar un important pol de desenvolupament futur i de creació d’ocupació en el curt termini.

És la posició que defensa la formació Podem a Alcoi, que vol fer de la creació d’una xarxa d’energia neta, pública i creadora d’ocupació a la ciutat dels ponts. Aquesta proposta va en la línia del canvi de model productiu que defensa el Govern del Botànic, i també el govern alcoià, dins la seua agenda Smart City. A més, la formació morada considera que seria una important impulsora de l’ocupació a la ciutat, més encara després de la crisi econòmica i social provocada pel coronavirus.

L’agrupació d’esquerres considera que el moment actual és idoni per a fomentar un canvi en les costums energètiques de la ciutat. Un canvi que permetria, a més, una menor dependència energètica de les grans companyies i, per tant, un descens en la despesa municipal en electricitat. La instal·lació de més panells d’energia solar arreu del terme alcoià podria permetre també l’autosuficiència energètica alcoiana.

El Consell de Medi Ambient seria, segons Podem, l’òrgan indicat per a posar en marxa aquesta iniciativa. La seua instal·lació i manteniment permetrien, consideren, la creació d’ocupació a una ciutat que ha vist créixer substancialment el nombre d’aturats degut a la situació econòmica que ha provocat la pandèmia de Covid19. Un benefici al que caldria afegir el menor dany de la ciutat cap al medi ambient.