Home Alcoi Polítiques Inclusives investiga per què la Domus Vi d’Alcoi no va informar...

Polítiques Inclusives investiga per què la Domus Vi d’Alcoi no va informar del brot de Covid19 fins a tindre 6 morts

0
SHARE

La residència de la Tercera Edat Domus Vi de la ciutat d’Alcoi és la que major mortalitat ha registrat d’entre totes les infraestructures d’aquestes caracteristiques a la Comunitat Valenciana. Cosa que ha provocat des de tots els àmbits -especialment per part dels familiars i des de l’Ajuntament d’Alcoi- l’exigència d’encetar una investigació que establisca per què el 70% dels seus 140 usuaris i bona part del personal va contraure el coronavirus a les seues instal·lacions.

Ara, a més, la Consellera de Polítiques Inclusives -que gestiona l’atenció als majors-, Mònica Oltra, ha afirmat que el seu departament ha tingut coneixement d’una dada preocupant. Segons la Vicepresidenta del Consell, la Domus Vi d’Alcoi no va informar a Sanitat Universal de l’existència del brot fins que no va tenir comprovats 6 morts pel virus. Un fet que ha criticat durament la mandatària autonòmica.

Polítiques Inclusives investiga ara el per què d’eixe retard en donar la veu d’alarma, que d’haver arribat a temps podria haver salvat més vides. Al centre del Carrer Oliver alcoià van morir a causa de la Covid19 un total de 73 persones, més de la meitat dels seus usuaris. I tot amb poc tacta amb els familiars dels usuaris, que en tot moment han demanat informació al voltant de l’estat dels seus éssers volguts.

Aquesta informació arriba dos dies després de que representants de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcoi i de la multinacional que gestiona la residència a Alcoi hagen mantingut una reunió per a revertir la concessió del centre i gestionar-lo de forma pública. Una trobada que es va tancar sense acord, però que es repetirà en el futur. D’ací que Oltra demane als responsables de Domus Vi en Espanya una postura més oberta cap a la reversió de la gestió del centre.