Home Alcoià Potenciar la FP específica per a la indústria i l’ús de renovables,...

Potenciar la FP específica per a la indústria i l’ús de renovables, objectius de la Plataforma per la Reindustrialització

711
0
SHARE

La Plataforma per la Reindustrialització, que avarca a tots els actors implicats en l’economia i la societat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida ha establert les seues línies d’actuació per al 2020. Ho ha fet amb una reunió a Ontinyent, en la qual han tornat a manifestar la seua voluntat d’anar de la mà per a aconseguir avantatges que redunden en la millora d’aquestes comarques.

Per a enguany, la plataforma farà força per re valoritzar la Formació Professional (FP) com a eina per a aconseguir personal especialista per a les indústries de la zona. És una de les principals manques del sector industrial tèxtil, jogueter i metall-mecànic que requereix de solucions urgents. Ara bé, tant a Alcoi com a Ibi i a Ontinyent va a executar-se l’FP Dual, que permet a les empreses tenir alumnes en pràctiques que després puguen convertir-se en operaris especialitzats.

L’altra línia d’actuació de la plataforma -a banda de continuar incidint en la millora de les superfícies industrials de l’eix- és la implantació d’energies renovables per a abastir a les empreses de la zona. Es tracta d’una necessitat imperiosa, hagut compte de la creixent regulació cap a la sostenibilitat, que farà que al 2030 cap empresa que no siga sostenible ni implante l’economia circular puga operar a Europa sense sancions per contaminació.