Home Alcoi Primer pas per a regular la tinença d’animals mitjançant una nova ordenança...

Primer pas per a regular la tinença d’animals mitjançant una nova ordenança a Alcoi

459
0
SHARE

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat amb el 24 vots de PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar i l’abstenció de Vox l’ordenança sobre la convivència amb animals que substituirà a l’actual.  Cal indicar que no s’ha votat l’ordenança definitiva. El següent pas serà l’exposició pública de la mateixa perquè la ciutadania puga fer les seues al·legacions que seran adoptades o rebutjades pel personal tècnic seguint criteris tècnics o jurídics, segons corresponga.

“Amb l’aprovació d’aquesta ordenança es pretén  donar resposta a les necessitats apreciades i sentides per la societat actual respecte a la tinença i protecció dels animals de companyia i la convivència amb ells”, ha destacat el Regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig.

El regidor també ha volgut “donar les gràcies a tot el Departament de Sanitat pel gran treball realitzat per a millorar aquesta ordenança,  igualment a tots els Grups per la seua aprovació i no podem oblidar que aquest document és fruit del treball de tots els membres de l’Observatori Animal”.

La present ordenança té per objecte fixar la normativa que assegure una tinença d’animals compatible amb la higiene, la salut pública i la seguretat de persones i béns, així com garantir als animals la deguda protecció i bon tracte. L’actualització de l’ordenança correspon a la finalitat de més seguretat jurídica per a la ciutadania.

És important assenyalar que amb aquesta ordenança es materialitza la moció conjunta que van presentar tots els grups polítics de l’Ajuntament, que es va convertir en declaració institucional ‘Per una ciutat sense circs d’animals salvatges’, estenent aquest fet a qualsevol tipus d’exposició d’animals salvatges en la ciutat i que fins ara no apareixia en aquest document.

S’incorporen a l’ordenança zones públiques d’escampament caní i de la participació amb animals en espais públics, desfilades, exhibicions, actes culturals, concentracions o semblants. Amb la incorporació d’aquest capítol es regulen els requisits de les zones d’escampament canins i les seues normes d’ús, així com la documentació necessària per a l’autorització d’activitats en via pública en què participen animals.

Finalment cal indicar que l’ordenança es modificarà per adaptar-la a la normativa autonòmica o estatal quan les administracions superiors aproven la seua normativa sobre la convivència amb els animals.