Inici Alcoià Jornada sense positius ni víctimes per Covid19 a l’Alcoià, El Comtat i...

Jornada sense positius ni víctimes per Covid19 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

286
0
COMPARTIR

Cap nou positiu ni cap nova víctima del coronavirus. Són les dades de seguiment de la pandèmia pertanyents a la primera jornada del mes de juny a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que ha publicat la Conselleria de Sanitat Universal aquest dimarts 2 de juny. Una situació que no s’havia donat fins ara a la muntanya alacantina des de que va començar la crisi sanitària a meitat del mes de març.

Les dades, que des de fa menys d’una setmana es donen per municipis, no han registrat cap variació respecte a la jornada d’ahir. Això suposa que cap dels 3 indicadors principals s’ha menejat durant la darrera jornada, la primera en que Espanya no ha registrat víctimes mortals del virus. En el cas de la Comunitat Valenciana són ja 2 jornades seguides sense haver de lamentar morts pel Covid19.

Així les coses, la xifra total de defuncions per coronavirus a l’interior alacantí es queda en 116 persones, repartides en 6 localitats de les comarques. Alcoi (81) i Onil (18) segueixen concentrant la immensa majoria de les víctimes arrel dels brots registrats en els seus geriàtrics. En el cas de la ciutat dels ponts i tot i que es va donar per tancat, el brot segueix actiu a la residència Domus Vi.

El mateix ocorre amb la xifra de nous contagis, que ni ha crescut ni davallat a cap població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El Departament de Salut d’Alcoi registra així un total de 395 proves PCR positives durant la pandèmia, sense variacions respecte a la primera jornada de juny. Es tracta de bones notícies, tot i que el total de casos actius a la Comunitat es manté per damunt dels 2.500. El que sí s’han registrat són més de 70 nous positius a tota la regió, a més d’un augment en la xifra d’hospitalitzats i de persones en la UCI, que puja de 24 a 25.