Home Destacats El plenari d’Onil aprova cedir la gestió del seu l’ecoparc al Consorci...

El plenari d’Onil aprova cedir la gestió del seu l’ecoparc al Consorci CREA, que l’automatitzarà i informatitzarà

304
0
SHARE
Ecoparc ubicat al polígons Els Vasalos d'Onil.

L’Ajuntament d’Onil ha aprovat la cessió de l’ecoparc de la localitat al Consorci CREA al darrer ple d’agost. Es compleix així amb els requeriments de la normativa vigent que indica que la gestió dels ecoparcs a la Comunitat Valenciana ha de ser supramunicipal. Amb això, des de divendres 1 de setembre, la gestió de l’ecoparc d’Onil passarà a mans del Consorci de residus CREA, integrant la instal·lació a la xarxa consorciada d’ecoparcs de l’àrea. Actualment està formada pels ecoparcs de Banyeres de Mariola, Beneixama, Elda, Petrer, Salinas i Sax, juntament amb tres ecoparcs mòbils que presten servei als 14 ajuntaments que formen part del consorci.

A partir d’eixe dia, el Consorci CREA, a més de gestionar la instal·lació, iniciarà les tasques d’informatització i automatització de l’ecoparc, així com les obres necessàries per a la modernització i la remodelació completa. L’equipament d’informatització i automatització permetrà tenir un seguiment absolut i en temps real de les entrades de residus, així com la quantitat i tipologia de residus aportats, sortides de residus per a tractament per gestor autoritzat, etc…  D’aquesta manera, la xarxa consorciada d’ecoparcs s’anirà consolidant com a una de les més modernes i completes de la Comunitat Valenciana.

Setè ecoparc fix de la xarxa consorciada

Aquest ecoparc serà el setè fixe de la xarxa consorciada i, després del procés de remodelació integral, reunirà totes les característiques tècniques d’última generació per a aquest tipus d’instal·lacions, així com tots els requeriments tècnics establerts a la normativa vigent. Cal destacar que els ecoparcs, com el d’Onil, són instal·lacions bàsiques i totalment necessàries per possibilitar una gestió sostenible i eficient dels residus.

Als ecoparcs es poden dipositar una gran varietat de residus que no poden ser dipositats als contenidors disponibles a la via pública possibilitant, amb això, que els residus generats a les llars puguin ser tractats adequadament per gestors autoritzats.

L’Alcalde d’Onil, Jaume Berenguer, ha manifestat la satisfacció que l’ecoparc del municipi “forme part de la xarxa d’ecoparcs del Consorci CREA. Creiem fermament que és una millora del servei i d’atenció a tots els veïns d’Onil i sobretot una millora que comprovaran molt aviat”.

Per la seva banda, el president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha destacat que aquesta ampliació de la xarxa consorciada d’ecoparcs “és molt necessària i beneficiosa per a la ciutadania, ja que permet oferir un servei universal més complet i versàtil a tota la nostra àrea de gestió. Compartint entre tots els serveis d’ecoparcs, oferim als usuaris una completa i moderna xarxa d’ecoparcs a diversos municipis, tots a la seva disposició, i amb un cost de gestió més baix”.