Home Alcoi Quatre persones son detingudes a Alcoi acusades de cultivar marihuana i de...

Quatre persones son detingudes a Alcoi acusades de cultivar marihuana i de tràfic de drogues

1672
0
SHARE
Dos agents de Guàrdia Civil i Policia Nacional durant un dels registres.

La Guàrdia Civil d’Alacant i la Policia Nacional d’Alcoi, en el marc de l’operació Legs-Rat, que forma part de l’operació Miller -d’àmbit nacional i per donar resposta al cultiu i al tràfic de marihuana- ha desmantellat un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana i venda d’estupefaents. Han estat realitzats tres registres a la localitat d’Alcoi, on s’han aturat tots els membres de la banda.

Iniciades les investigacions el mes de novembre de 2022 per part de l’equip especialitzat en robatoris al camp (ROCA) de la Guàrdia Civil d’Ibi per a la desmantellament d’una plantació de marihuana, es va conèixer que els autors estaven sent investigats paral·lelament pels especialistes de la Policia Judicial de Policia Nacional d’Alcoi. Fet que va motivar la creació d’un equip de recerca conjunt iniciant-se així l’operació Legs-Rat.

Un cop fetes les primeres gestions, es va comprovar que l’habitatge usat per al cultiu estava a nom d’una entitat bancària i valorat en més de 500.000 euros, esbrinant-se que, a més, durant els últims mesos hi ha hagut una defraudació d’aigua potable de 6.000 euros. El dia 18 de gener de 2023 i després d’àrdues feines d’investigació, es va llançar l’operació, fent tres entrades i registres.

Droga confiscada

A la primera, una casa de camp d’Alcoi, es van confiscar 360 plantes de marihuana i focus led d’última generació per al seu cultiu, valorats en 20.000 euros, i dues més en vivendes del nucli urbà, amb 91 grams de cocaïna, 53 grams de MDMA i 1.300 euros en efectiu. S’han detingut quatre persones, tres homes i una dona, vinculats per llaços familiars, tots de nacionalitat espanyola, residents a Alcoi i amb arrelament a la zona.

El principal investigat posseeix antecedents per delictes relacionats amb el cultiu i tràfic de drogues. Els quatre detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Alcoi, i han quedat en llibertat amb càrrecs.