Home Destacats Suspeses visites i centre de dia al geriàtric d’Onil per positius entre...

Suspeses visites i centre de dia al geriàtric d’Onil per positius entre els seus treballadors

605
0
SHARE

La residència de la Tercera Edat Caseta Sarrió d’Onil fou de les primeres en tota la Comunitat en registrar un brot de coronavirus. Fou al mes de març, resin començada la pandèmia, i va suposar la pèrdua de vora 20 víctimes humanes entre els seus més de 60 residents. Just fa una setmana, el centre començava a administrar les vacunes contra el coronavirus entre personal i usuaris després d’haver estat durant més de 90 dies sense cap positiu. En teoria, abans de final de mes reben la segona dosi d’una vacuna, si la nova situació detectada aquest dilluns 11 de gener no canvia els plans.

La direcció del centre ha detectat positius per coronavirus entre varis dels integrants del personal del geriàtric, segons el document al que ha tingut accés tvA. Un fet que ha activat el protocol d’aïllament que estableix la Conselleria de Sanitat Universal, i que suposa tancar el centre a les visites, impedir eixides dels seus usuaris -que, a més, estaran confinats a les seues habitacions- i el tancament del centre de dia. Amb aquestes mesures es tractarà de que el virus no done el salt a les persones ateses al centre, totes elles de risc en ser majors i, en gran mesura, dependents.

La residència ja està duent a terme les proves PCR entre el seu personal i a l’espera del que dictamine Sanitat Universal respecte de les proves als usuaris. Tots ells han rebut ja la primera dosi de la vacuna i, segons el comunicat, es troben assimptomàtics. Les mesures d’aïllament van encaminades a impedir que la situació es descontrole.