Home Agres Sanitat enceta la campanya contra la grip fent una crida als grups...

Sanitat enceta la campanya contra la grip fent una crida als grups de risc per a que es vacunen

0
SHARE

Sanitat ha encetat ja la campanya de vacunació contra la grip, que cada any tracta d’evitar la incidència d’aquest virus que muta contínuament. Enguany són 22.300 dosis, 700 més que l’any passat, les destinades a abastir a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La campanya s’adreça especialment cap als grups de rics: malalts crònics, personal sanitari, majors de 60 anys, embarassades o treballadors amb persones majors estan cridats a vacunar-se.

L’arribada de la tardor i la major proximitat de l’hivern, amb la davallada de temperatures i l’empitjorament del temps, són el caldo de cultiu perfecte per a la proliferació de refredats. Aquesta patologia és habitual entre la població i es passa en pocs dies sense necessitat de massa tractament. Però un constipat pot desembocar en un agreujament del seu estat, especialment si la persona afectada no es troba en condicions òptimes de salut. Per això, des de la Conselleria de Sanitat es llança en aquestes dates la campanya de vacunació contra la grip.

En el cas del Departament de Salut d’Alcoi, que avarca les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, enguany estan preparades ja 22.300 dosis de vacunes contra el virus. Aquesta xifra representa 700 unitats més que les que es van posar a disposició dels diferents centres en l’anterior exercici. La campanya està oberta fins el proper 31 de gener, i a ella estan especialment cridats els malalts crònics, les embarassades, el personal sanitari, majors de 60 anys o treballadors que estiguen al càrrec de persones majors. Són els coneguts com grups de risc.

La grip és un virus que va mutant poc a poc per a vèncer els obstacles que li impedeixen reproduir-se. Per això, les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat de que les persones que formen part dels grups de risc es vacunen. Amb aquest senzill gest es pot evitar l’expansió d’un virus que pot arribar a ser mortal si la persona infectada no té les condicions de salut aptes per a superar la infecció. Cada any hi han persones que perden la vida per aquest virus a la Comunitat, cosa que es tracta d’impedir cridant a la vacunació.

La pràctica totalitat dels centres de salut de les comarques té vacunes al seu abast per a cobrir la demanda.