Home Destacats S’enderroca una part de les instal·lacions del Labora a Ibi sense causar...

S’enderroca una part de les instal·lacions del Labora a Ibi sense causar danys personals

0
SHARE
Estat en que han quedat part de les oficines del Labora a Ibi.

La matinada del dissabte 3 al diumenge 4 de desembre ha suposat un esglai per als veïns que resideixen a prop de les instal·lacions del Labora al carrer Sant Joan Bosco d’Ibi. Ha sigut en torn a les 5.30h de la matinada quan un fort soroll ha despertat a alguns d’ells. Tot a causa de l’enderrocament d’una part de l’edifici que dona cabuda a aquests serveis públics.

Fa uns mesos, el personal que treballa en elles va detectar esquerdes en l’estructura que van provocar que la part ara enderrocada deixara de tindre ús. Probablement, eixa decisió ha ajudat a impedir mals majors, sobre tot en quant a l’equipament de les oficines del Labora a la vila de les nines. L’altre factor que ha ajudar a no tindre que lamentar mals majors és que els fets han tingut en cap de setmana, quan les oficines no tenen ús.

Des del Labora han encarregat un informe que avalue que ha pogut passar per a que l’edifici s’enfonse. L’estudi avaluarà també possibles afeccions en els edificis colindants, un dels quals alberga la seu de la patronal de la Foia de Castalla, IBIAE. Posteriorment, la idea és traslladar les oficines a altres instal·lacions, com les de l’antiga fàbrica Pilen, on tenen la seua seu diversos ens de caire social a la localitat.

Alternatives temporals al servei

Tant des del Labora com des del propi SEPE han garantit la prestació del servei en tot moment als usuaris de l’oficina iberuda, que abastia a les localitats d’Ibi, Castalla i Onil. Pel moment, els usuaris seran derivats bé a l’oficina d’Alcoi o bé a la de Xixona fins que es puga habilitar la nova superfície a la vila joguetera. El propi Secretari Autonòmic d’Ocupació ha demanat comparèixer a Les Corts per a explicar el que ha passat. Les formacions de l’oposició han criticat el que consideren “deixadesa” del Consell en el cas de l’edifici d’Ibi, que podria haver acabat en tragèdia.