Home Castalla Seguretat privada i educació ambiental per a evitar abocaments incontrolats a Castalla

Seguretat privada i educació ambiental per a evitar abocaments incontrolats a Castalla

0
SHARE

Des de ja fa mesos, diverses plataformes cíviques relacionades amb la natura venen denunciant abocaments il·legals a varis punts del terme municipal de Castalla. La capital de la Foia disposa de 28 punts de recollida de residus sòlids urbans, i diversos d’ells s’ubiquen repartits per tot el disseminat urbà d’un dels termes municipals més grans de tota la província d’Alacant. Ara, l’Ajuntament ha detectat el perill que revesteixen eixos abocaments per a l’entorn natural castellut.

A punts de recollida de residus com el del riu Verd s’aboquen tot tipus de deixalles, incloent electrodomèstics i productes contaminants. Una realitat que causa un greu dany a l’entorn natural i que està sent perseguit pel Consistori castellut. No obstant, aquesta tasca ha requerit de mesures extraordinàries, com la contractació de seguretat privada a diversos punts. el seu objectiu és impedir aquests abocaments incontrolats i localitzar a les persones que els duen a terme. La neteja dels contenidors on s’aboquen residus que no corresponent ha provocat despeses extraordinàries per a l’Ajuntament valorades en més de 2.000 euros.

Altra de les potes de la lluita a Castalla contra aquests abocaments és l’educació. Es vol traslladar a la ciutadania el respecte per les normes en allò relacionat amb els residus. Des del Consistori demanen civisme i col·laboració ciutadana als veïns per a evitar aquests comportaments, que qualifiquen de poc responsables.