Home Alcoi Signatura de llibres, regals i taules redones per a celebrar el Dia...

Signatura de llibres, regals i taules redones per a celebrar el Dia Internacional del Llibre a Alcoi i Cocentaina

0
SHARE
Cartell de la signatura de llibres per part dels escriptors alcoians.

Dimarts 23 d’abril tindrà lloc la celebració del Dia del Llibre a Alcoi, enguany coincidint amb el dia de descans, després de la Trilogia festera. Des de la Comissió de Lletres i Literatura del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha organitzat una activitat relacionada amb aquest dia, i no és altra que la signatura de llibres d’autors alcoians a diferents llibreries i barris de la ciutat.

Concretament aquest any seran 14 els autors que es repartiran a diferents llibreries com Llorens, al Centre; Detroit, a Santa Rosa; Cosmos, al Camí; Plantallibres, a la Zona Nord; i Natura, a l’Avinguda Camilo Sesto. Els horaris pel matí seran de 11.30 a 13.30h y por la vesprada de 17 a 19h y de 19 a 20.30h.

Entre aquestos autors i autores d’Alcoi de diferents generacions i gèneres podem destacar una gran varietat, com ara Emili Agulló, Javier Llopis, Manolo Antolí, Josep Cortés, Juan Javier Gisbert, Ricardo Canalejas, Ismael Mayor, Natàlia Gisbert, Dani Ortiz, Laura Tàrraga, Carlos Gran, Jordi Moreno, Llúcia Martín i Pedro Juan Parra. Ells i elles es dividiran en torns de matí i vesprada per poder signar els seus exemplars a tothom qui ho desitge.

Regals i descomptes en la compra de llibres

Cal recordar que, juntament amb la Biblioteca Municipal i altres 5 llibreries més, a part de les ja citades -com són Tinta, Santonja, Pascual, Quaderns i Bretó- per la compra de qualsevol exemplar, cada client serà obsequiat amb una rosa natural i un llibre editat d’Elías Seguí.

A més, totes les persones que compren a llibreries alcoianes percebran en les seues compres un descompte del 10%. Per tot això, promet ser un dia fantàstic per eixir a passejar i comprar llibres, ajudant a mantenir aquesta bonica tradició el dia del nostre patró.

Activitats també a Cocentaina

Per la seua banda, Cocentaina celebra el Dia Internacional del Llibre amb diverses activitats, tant per a adults com per a xiquets, les quals tindran lloc a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arqués.

El dimecres 24 d’abril a les 20 hores, Anna Monner, escriptora i artista plàstica, proposa el taller ‘Enoliteratura. Maridatge de vins i literatura’, on, a través de textos de Vicent Andrés Estellés, James Joyce o Virginia Woolf i el tast de diversos vins, s’interelacionaran dos elements que, en principi, semblen allunyats. Les places són limitades i completament gratuïtes. Els interessats hauran de telefonar al número de la Biblioteca:  965 590 869.

El dijous 25 d’abril a les 19.30h, en canvi, està prevista una taula redona on, sota el títol ‘Il·lustrar els aforismes de Joan Fuster’, la veu de Santi Tena -pintor i il·lustrador- explicarà com ha sigut el procés creatiu de traduir en imatges un dels gèneres més importants de l’escriptor de Sueca.

Per altra banda, els més menuts inicien el tercer trimestre de la campanya ‘L’aventura de llegir’ que, en aquest cas, tindrà per temàtica ‘Contem i cuinem’. Aquesta iniciativa, adreçada als alumnes d’Infantil i Primària de Cocentaina, té per objectiu fomentar el seu gust per la lectura.

Biblioteca Municipal Pare Arques de Cocentaina, on es celebren les activitats pel Dia del Llibre.