Home Destacats El plenari d’Ibi aprova per unanimitat la licitació de la Residència i...

El plenari d’Ibi aprova per unanimitat la licitació de la Residència i Centre de Dia de Majors que espera activar en 2026

0
SHARE
Terrenys de l'Alamí sobre els que s'ubicarà la nova residència i centre de dia.

Aquest dimecres 17 d’abril ha sigut aprovada -per unanimitat i en sessió extraordinària i urgent del Plenari municipal- la previsió i planificació definitiva de les actuacions municipals delegades per a la construcció de la Residència per a Persones Majors Dependents i Centre de Dia a Ibi. El projecte s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a executar amb Fons Europeus, encara que és el Consistori iberut qui té transferides les competències per a la seua construcció.

El cronograma aprovat recull, entre altres, la data d’inici de les obres, prevista per a principis del mes de setembre d’enguany. Es tracta d’un pas important per a la seva construcció que permetrà que els majors de la localitat puguen comptar amb una infraestructura considerada com a “necessària” per a la localitat i el seu entorn.

S’estima que es posarà en funcionament al 2026. El projecte ja porta difersos retards, ja que inicialment anava a ser construït per l’anterior govern autonòmic de PSPV i Compromís. Motiu pel que arrossesga anys de retard, després de que Polítiques Inclusives haguera de decidir entre la vila joguetera o Castalla per a ubicar el centre.

Projecte quasi descartat pel Consell

El procés de licitació pel qual s’adjudicaran les obres a una empresa constructora, s’iniciarà a principis del proper mes de maig i finalitzarà a mitjans de juliol. Està previst que l’edificació, finançada amb fons Next Generation, dure un any i mig.

La Regidora d’Urbanisme iberuda, Nuria Pina, ha destacat “la gran importància d’aquesta infraestructura social per als veïns” i ha explicat que “s’ha lluitat per evitar que el geriàtric d’Ibi fos una de les actuacions descartades per la Generalitat, ja que aquest expedient va passar un any i mig inactiu en la legislatura passada i des de València ho donaven pràcticament per descartat”.

La nova infraestructura disposarà de 3.500 m² útils a l’àrea de l’Alamí, serà de caràcter comarcal, comptarà amb 72 places residencials i 40 més per a centre de dia i està cridada a resoldre, en bona mesura, la demanda existent d’aquest servei a la localitat i la resta de la Foia de Castalla. A Ibi hi ha prop de 4.500 persones majors de 65 anys, dada que evidencia “la necessitat imperiosa que té d’aquest tipus de serveis la comarca”, resa el comunicat municipal remès als mitjans.

L’Alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, considera que “la residència de gent gran serà una realitat a Ibi gràcies al compromís dels treballadors de l’Ajuntament, especialment de les àrees d’Urbanisme i Contractació, i a la decidida determinació de l’equip de Govern, que tenia clar que aquest projecte era prioritari per a la localitat. Els nostres majors són focus de la nostra política social i dotar-los de les millors infraestructures és fonamental. Treballem per a millorar la seua vida, i gràcies a aquest centre podrem ajudar moltes famílies amb dificultats per costejar aquest servei o que s’han de desplaçar a altres localitats”.