Inici Alcoià Sindicats denuncien acomiadaments fraudulents en agost que disparen l’atur a l’interior alacantí

Sindicats denuncien acomiadaments fraudulents en agost que disparen l’atur a l’interior alacantí

258
0
COMPARTIR

Aquest mes d’agost ha sigut especialment roí per a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en quant a l’ocupació es refereix. La xifra de llocs de treball destruïts registrada enguany quasi triplica la de 2018 a la zona. Una realitat que els sindicats atribueixen a la precarietat laboral en les contractacions, que permet acomiadaments fraudulents de treballadors als que els empresaris no volen pagar les vacances. Dels 531 llocs de treball destruïts en agost, la localitat més afectada és Alcoi amb 291 aturats més que en juliol.

Cada any quan arriba l’estiu, les zones menys relacionades amb el turisme al País Valencià pateixen un substancial augment de la xifra d’aturats. A altres localitzacions costaneres, l’arribada dels mesos de vacances tenen l’efecte contrari, ja que molts bars i restaurants han d’augmentar els seus planters per a fer front a la demanda per part dels turistes. Però a zones com l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla la situació és pràcticament inversa. Tot i l’aposta pel turisme d’interior, aquestes poblacions segueixen fonamentant la seua economia en la indústria.

Amb aquesta tessitura, la muntanya alacantina ha registrat les pitjors dades de l’atur en un mes d’agost des de fa anys. En total s’han destruït 531 llocs de treball a l’interior alacantí, xifra que representa quasi el triple de treballs destruïts en comparació al mateix mes de 2018. Els sindicats atribueixen aquest fet a la precarietat que caracteritza les contractacions a les comarques. Contractes temporals i que, a més, faciliten als empresaris el fet d’acomiadar als treballadors per a no haver de pagar-los el mes de vacances, fet que constitueix un frau a la Seguretat Social.

Aquesta realitat ha sigut constatada per les principals centrals sindicals, que afirmen que es tracta d’una situació il·legal i que redunda en una major precarietat per als treballadors.

La ciutat d’Alcoi és la que encapçala la pèrdua d’ocupació durant agost, ja que 291 persones s’han quedat sense feina per les 31 de 2018. Només les localitats de la Foia de Castalla han registrat dades no tan roïnes. A Castalla han sigut 43 els llocs de treball destruïts, mentre que a Ibi n’han sigut 46, a Onil 43 i a Tibi només 3. A aquesta sub comarca agost de 2018 va deixar 200 aturats més, mentre que un any després la destrucció d’ocupació s’ha quedat en 132 llocs de treball.