Inici Ibi Som Ibi critica que cap partit local done suport a la declaració...

Som Ibi critica que cap partit local done suport a la declaració d’emergència climàtica

611
0
COMPARTIR

Al plenari celebrat el passat 11 de setembre a Ibi s’incloïa a l’ordre del dia una moció presentada per Som Ibi, l’única agrupació localista i independent que va obternir representació a la població després de 26M. La moció es centrava en sumar-se a la declaració d’emergència climàtica a la qual estan adherint-se diferents ens arreu del món. Una iniciativa que busca ser el tret d’eixida d’una consciència molt més bolcada en conservar el medi ambient.

La proposta dels independents va ser rebutjada pels tres grups que els acompanyen al plenari iberut: PP, PSPV i Ciutadans. Un fet que ha provocat crítiques per part de Som Ibi cap als seus companys de corporació, als que consideren poc motivats per a treballar per la sostenibilitat real. La moció de Som Ibi proposava la presa de mesures concretes per a reduir emissions i contaminació, a banda de les que ja executa l’Ajuntament iberut.

Al plenari, aquesta iniciativa va ser tildada, segons Som Ibi, com a radical, partidista i inviable, tot i que els independents consideren que la lluita contra el canvi climàtic no hauria d’entendre de colors polítics. La formació considera que la seua proposta serà, més prompte que tard, una obligació a complir, pel que lamenta que arribaran tard. Per això, demanen a la resta de partits que consensuen la moció per a començar a aplicar dictats i mesures per la sostenibilitat a Ibi.