Home Alcoià SUMA destina més de 2,4M€ per a cobrir la despesa dels ajuntaments...

SUMA destina més de 2,4M€ per a cobrir la despesa dels ajuntaments alacantins en recaptació de tributs

1121
0
SHARE
Cartell d'una oficina SUMA.

SUMA activarà una convocatòria excepcional de subvencions, dotada amb 2.423.000 euros, dirigida als ajuntaments de la província que tenen delegada la gestió i recaptació dels seus tributs a l’organisme tributari per sufragar parcialment la despesa pública que genera a les arques municipals aquesta comanda.

El president de la Diputació d’Alacant i de SUMA, Carlos Mazón, ha destacat que amb aquest pla “volem tornar als ajuntaments part de l’esforç pressupostari que fan per pagar la prestació dels serveis de gestió tributària que els ofereix Suma, especialment en moments econòmics tan complexos com aquests en què la inflació i l’augment dels costos energètics ha elevat la despesa pública municipal”.

Per això, l’organisme tributari utilitzarà part dels seus romanents, fruit de l’optimització i l’eficiència en la gestió i una vegada així ho ha autoritzat per unanimitat el ple de la Diputació d’Alacant, a dotar de manera excepcional aquesta línia d’ajudes, de les que se’n podran beneficiar els 141 ajuntaments que tenen delegada la gestió i recaptació.

Doble tram

Les subvencions es distribuiran en dos trams: un lineal de 3.000€ per a cada municipi i un altre de proporcional fins a esgotar la dotació amb el límit del cost satisfet el 2022 per cada ajuntament. La concessió de lajuda es supeditarà a la sol· licitud per part dels consistoris, una vegada aprovada la convocatòria.

“Fruit de l’aposta de SUMA per l’eficiència operativa, sustentada en successives inversions tecnològiques i de capital humà, el nostre organisme ha generat economies que ens han permès anar reduint successivament la taxa que es presta als ajuntaments pels serveis de gestió”, ha indicat el director de l’organisme, José Antonio Belso. En aquest sentit, l’any passat es va rebaixar aquesta tarifa fins al 2,2% amb un estalvi estimat per als municipis de 485.000 euros.

“Ara, amb aquesta nova convocatòria, fem un pas més en la nostra missió d’ajudar els nostres ajuntaments, alleujant en la mesura de les nostres possibilitats les despeses municipals”, ha assenyalat, per la seva banda, la Diputada de Tresoreria i Vicepresidenta de SUMA, Maria Gómez.