Home Alcoià El Consell Territorial d’FP es reuneix a Ibi per a orientar la...

El Consell Territorial d’FP es reuneix a Ibi per a orientar la formació a les necessitats empresarials de la zona

0
SHARE
Consell Territorial d'FP celebra al Museu de la Biodiversitat d'Ibi.

Aquest dijous 11 de maig ha tingut lloc el Ple del Consell Territorial de la Formació Professional a les instal·lacions del Museu de la Biodiversitat d’Ibi, que ha reunit representants de la Conselleria d’Educació, de Labora, dels diferents ajuntaments de la zona -Cocentaina, Muro, Alcoi, Banyeres, Ibi, Onil i Castalla-, dels sindicats i de les patronals de la indústria de la zona.

La trobada té com objectiu treballar conjuntament en detectar les necessitats formatives de la zona i, així, proposar-les a les institucions educatives encarregades implementació amb formació de les famílies de FP. Des de Generalitat han donat constitució dels consells territorials de la Formació Professional per a l’organització, la planificació i el disseny de l’oferta de Formació Professional integrada a les àrees funcionals de la Comunitat Valenciana.

En base a aquests informes, aprovats pel Ple del Consell Territorial i proposats per la Comissió Tècnica, s’estudiarà la incorporació d’altres famílies professionals de FP a les localitats que disposen d’institut amb formació professional o, de la mateixa manera, eliminar les menys productives. En aquestes reunions, es posa un èmfasi especial en els perfils professionals que es demanen perquè els instituts els puguin implementar a nivell formatiu, oferint mòduls amb alt nivell d’ocupabilitat a la zona.

FP orientada al teixit productiu de la zona

En la programació que derive d’aquestes reunions es tindrà en compte la realitat socioeconòmica del territori de la seua competència, les mateixes expectatives de la ciutadania, la demanda de formació, així com les perspectives de desenvolupament econòmic i social, per tal de realitzar una oferta que responga a les necessitats de qualificació de les persones.

Cosa per a la que cal que participen, entre d’altres, les administracions locals, els agents socials, així com les administracions educatives i laborals, proporcionant informació a l’alumnat del sistema educatiu, les famílies, els treballadors aturats i la societat en general. Es pretén reforçar la formació professional vinculada a l’entorn productiu, donant rellevància al paper dels centres que imparteixen formació professional i la relació amb l’entorn productiu més proper, sent els veritables pols de desenvolupament local i territorial.