Home Alcoi SUMA detecta un increment proper al 10% en la xifra d’empreses que...

SUMA detecta un increment proper al 10% en la xifra d’empreses que facturen més d’1M€ a Alcoi en 2023

215
0
SHARE
Una treballadora a una de les grans empreses ubicades a Alcoi.

El cens d’activitats econòmiques elaborat per SUMA Gestió Tributària reflecteix que, en 2023, Alcoi va registrar 598 empreses que superaren el milió d’euros de facturació anual. Això suposa un augment de 49 activitats econòmiques dins d’aquesta franja de cotització respecte a 2022, anualitat en la qual es van comptabilitzar 549 empreses amb més d’un milió d’euros de facturació anual.

Tal com ha destacat l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, aquest increment representa també un creixement de la riquesa i de la creació empresarial a la ciutat. “És una bona notícia perquè suposa, al mateix temps, un augment de l’ocupació i de l’oferta, així com millors dades d’afiliació a la Seguretat Social, d’acord amb les últimes dades conegudes, que reflecteixen el nombre més alt de persones treballant dels últims 15 anys, amb 17.484 persones afiliades a la Seguretat Social en 2023″.

Ajudes municipals

El primer edil ha subratllat en un comunicat de premsa “l’esforç col·lectiu del teixit productiu alcoià i l’èxit de les polítiques dutes a terme des del Govern Municipal d’Alcoi en els últims anys per a fomentar la indústria i l’ocupació”. Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’han gestionat en els últims anys ajudes per a la creació d’empreses i comerços, i s’han invertit més de 9 milions d’euros amb l’IVACE per a millorar els polígons, a més d’introduir bonificacions per als qui promoguen la dinamització econòmica, l’ocupació i la transició energètica.

“Comptem amb una indústria resilient, capaç de sobreposar-se no sols a la crisi de la bambolla immobiliària de 2008, sinó a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia de la Covid o a la gran pujada de preus en materials i subministraments, a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna”, ha afegit la màxima autoritat alcoiana.