Home Alcoià SUMA recapta la xifra rècord de 149M€ per als ajuntaments i facilita...

SUMA recapta la xifra rècord de 149M€ per als ajuntaments i facilita el seu pagament a més de 15.000 persones

0
SHARE
Treballadors a una de les oficines de SUMA en la província d'Alacant.

L’organisme autònom de recaptació de taxes provincials, SUMA Gestió Tributària, ha aconseguit una recaptació per als ajuntaments de la província que puja a 149 milions d’euros en el primer període de pagament voluntari. Es tracta d’una xifra històrica que representa una pujada del 13,5% i que confirma la tendència a l’alça dels darrers exercicis.

Així mateix, en aquesta primera voluntària també s’ha incrementat el nombre de contribuents que s’han beneficiat de les diferents facilitats de pagament que ofereix l’organisme dependent de la Diputació d’Alacant. En total, 14.654 sol·licitants, un 7,3% més que en el període passat, han pogut accedir al fraccionament o ajornament de les seves liquidacions per import de vora quatre milions d’euros.

El president de la institució provincial, Toni Pérez, ha manifestat que “com succeeix any rere any, aquests resultats evidencien el compromís de la ciutadania a l’hora de fer front a les obligacions tributàries amb els ajuntaments, així com la proximitat de SUMA a les necessitats dels nostres veïns, facilitant al màxim el pagament dels rebuts mitjançant un ampli ventall de facilitats i formes de pagament”.

En aquest mateix sentit, la vicepresidenta i Diputada d’Hisenda, Marina Sáez, ha apuntat que “les dificultats per les quals passen moltes famílies a causa dels tipus d’interès alts o la inflació han estat els desencadenants d’aquest 7,3% més de contribuents que han fet ús de les eines que SUMA posa a la seva disposició perquè compleixin amb més facilitat les obligacions tributàries”.

Augmenten els tributs més rellevants

En aquesta campanya, els ingressos municipals van augmentar als tributs més rellevants: la Taxa de Residus Sòlids, amb una recaptació de 15,5 milions més que el 2023; i l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica que va pujar a 1,4 milions d’euros. Amb aquests resultats, l’organisme dependent de la Diputació d’Alacant bat el seu rècord de recaptació absoluta per tercer any consecutiu, obtenint una taxa d’èxit del 89,25%, la més elevada de la sèrie històrica.

El director de l’organisme, José Antonio Belso, ha subratllat que aquests resultats són fruit de l’esforç de totes les persones que treballen a SUMA i el tracte proper que s’ofereix a la ciutadania. En aquest sentit, ha detallat que s’han dut a terme 125.241 atencions presencials a les oficines tributàries i 3.108 mitjançant les oficines mòbils a municipis en risc de despoblament.

“Al costat de l’atenció presencial, l’omnicanalitat ha estat essencial per assolir aquests bons resultats, ja que prop d’un milió de tràmits s’han fet a través de la seu electrònica o web, mentre que el centre d’atenció a l’usuari ha respost 71.585 trucades i 4.541 xats”, ha afegit.

Codi Ètic i de Conducta

D’altra banda, al sí del Consell Rector celebrat el 29 de maig passat es va informar de la posada en marxa de dues actuacions estratègiques que inclouen un Codi Ètic i de Conducta que recull les principals normes a seguir pel personal de l’organisme i en el seu relació amb tercers. És una eina de suport on poden acudir a l’hora de desenvolupar l’activitat diària, regula les relacions amb organitzacions externes i estableix canals de consulta per afrontar situacions complexes.

Així mateix, s’ha establert la Política de dades de SUMA, on es defineixen les premisses clau en matèria de protecció d’informació sensible i l’estructura de governança de dades. Més enllà del compliment normatiu, en aquest cas s’ha optat per ser extremadament garantistes a l’hora de protegir la privadesa.