Home Destacats Tibi pren diverses mesures de prevenció d’incendis als boscos i urbanitzacions del...

Tibi pren diverses mesures de prevenció d’incendis als boscos i urbanitzacions del terme municipal

454
0
SHARE

Els veïns Urbanització Finca Terol mantindran durant el mes d’agost les seues restes de poda a causa del tancament de l’abocador de poda de la urbanització a causa del risc d’incendis. L’ajuntament de Tibi assegura que no val cometre el mateix error de l’incendi de la Vall d’Ebo als entorns de la Serra del Maigmó.

Els veïns de Terol no estan molt contents d’aquesta decisió i expliquen que com que no disposen d’un punt net en tot el terme municipal, han hagut de desplaçar-se a altres municipis. Els habitants de la urbanització no volen tindre les restes a sa casa perquè asseguren que si es bota foc serà més fàcil que calcine les cases. L’ajuntament de Tibi l’ajuntament ha recordat els veïns el cost de buidar i destruir els quoranta tonelleres acumulades a l’abocador de poda ha tingut un cost de 10.000 euros i que ja es té establert un pla d’emergències per a prevenir les plegaries dels veïns.

L’ajuntament disposa d’una subvenció atorgada per la diputació destinada a la millora i conservació de senders homologats i paratges naturals. Amb aquesta subvenció es realitzarà un eixample als camins del balcó d’alacant per crear tallafocs i es realitzarà una perimetració de la franja entre la massa forestal i el nucli urbanitzacional.

Per últim, l’ajuntament té planejat per a finals d’any licitar nova contracta de neteja forestal més amplia, ja que l’actual no engloba la neteja de matèria orgànica i s’acumula als voltants de les urbanitzacions, i que a més estan pendents de noves subvencions per part de generalitat amb les que poder millorar els seus boscos.