Inici Alcoi Tirisiti enceta campanya amb pujada de preus però amb les mateixes expectatives...

Tirisiti enceta campanya amb pujada de preus però amb les mateixes expectatives de públic

362
0
COMPARTIR

La campanya escolar del Tirisiti comença a Alcoi aquest 27 de novembre fins el proper 20 de desembre. Després s’encetarà la del públic en general fins passar Reis per a una manifestació que identifica al Nadal Alcoià. En torn a 35.000 espectadors podrien passar pel Teatre Principal en aquesta campanya, a pesar de la pujada de preus deguda al nou format del contracte entre companyia teatral i ajuntament. I tot dins de l’habitual vessant solidària de Tirisiti, que recull aliments per a Càritas i ven globus solidaris per a donar suport a l’associació AIN.

S’apropa el Nadal a unes comarques que viuen d’una forma especial unes dates tan assenyalades. Amb la proximitat dels festejos, a la coneguda com a Ciutat del Nadal, Alcoi, també comença la programació nadalenca. Tant és així que l’enlluernat nadalenc ja està instal·lat als carrers alcoians, al temps que alguns dels personatges del Tirisiti ja es troben a la Bandeja. Precisament aquest personatge popular alcoià comença aquest mateix 27 de novembre nova campanya de representacions per al retaule nadalenc més conegut d’Alcoi, declarat com a BIC.

Ho fa, com cada any, amb les representacions del calendari escolar, que es produiran fins el proper 20 de desembre. En aquest temps s’espera que superar els 15.000 espectadors provinents de centres educatius, als que es dedicaran per damunt de 110 funcions. Així i tot, alguns d’ells es quedaran en llista d’espera per a poder admirar al Tirisiti. Una vegada finalitzada aquesta part de la campanya arribarà el temps per al públic en general, amb sessions fins el 5 de gener. Tot per a una campanya que tindrà entrades més cares d’allò habitual. Un fet que es deu a que la fórmula del contracte entre Ajuntament d’Alcoi i La Dependent ha variat per als propers dos anys. Per llei, el Consistori no pot fer pagaments fora d’aquest contracte –per exemple en manteniment del teatre-, pel que seran els espectadors els que assoliran aquesta despesa.

D’altra banda, Tirisiti té la seua vessant solidària, materialitzada amb dos accions diferents. La primera la composa la campanya de recollida d’aliments per a Càritas al propi Teatre Principal alcoià. La segona és la tradicional del Globus Solidari, amb la que Tirisiti vol ajudar a l’Associació per la Integració del Nen. Tot a un espectacle que atrau a unes 35.000 persones a l’any a Alcoi i que possibilita que coneguen els altres atractius de la ciutat, especialment cara al Nadal.

Enguany, col·legis de diferents punts de la geografia valenciana que fins ara no ho havien fet coneixeran al Tirisiti, que per altra banda està editant un llibre amb informació de la història i curiositats del Teatre Principal.