Home Alcoià Toc de queda a la 1h i menors restriccions d’aforaments durant les...

Toc de queda a la 1h i menors restriccions d’aforaments durant les properes 2 setmanes a la Comunitat Valenciana

491
0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, després d’haver rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la Generalitat ha aprovat les noves mesures de control front a la Covid19, entre les que destaquen la de reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i la de retardar el tancament de l’activitat hostalera a fins a les 00.30 horas.

Estes mesures entraran en vigor a les 00 hores de dilluns, 24 de maig, i seran d’aplicació fins dilluns, 7 de juny, inclòs. “La decisió de reduir la mobilitat ha estat un instrument decisiu per salvar vides i contenir la pandèmia, però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem enrere el toc de queda”, ha assenyalat Ximo Puig.

Després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid19, celebrada aquest dissabte, el president de la Generalitat ha traslladat que s’amplia l’aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones -esportives, culturals o socials-. En el cas d’espais tancats, el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts, de fins a 4.000 -en ambdós casos en sectors diferenciats de 1.000 persones-.

Ximo Puig ha indicat que aquestes mesures responen a la intensificació de la fase d’obertura progressiva que la Comunitat Valenciana va iniciar fa dues setmanes. “Hem anat obrint, i la nostra situació ha seguit millorant”, ha indicat. En aquests 15 dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 -per 100.000 habitants en 14 dies- i les hospitalitzacions s’han reduït en un 54%.

Prop de 2,5 milions de dosis administradas

El President de la Generalitat ha subratllat que, mentre avança l’obertura progressiva, “la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia i és on centrarem tots els esforços”. I ha destacat que acabarem aquesta setmana amb gairebé dos milions i mig de dosis administrades i gairebé el 40% de valencians i valencianes amb, al menys, una dosi.

La previsió per a la setmana que ve és administrar 250.000 dosis. A hores d’ara, ha destacat, que ja s’està vacunant a les persones majors de 50 anys, un grup d’edat que acabarà el 15 juny. A partir d’aquesta data es començarà a immunitzar les persones d’entre 40 i 50 anys, mentre que al juliol serà el torn de les majors de 30 anys.

A més de president de la Generalitat, en la reunió de la taula interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.