Home Festes Tomelloso realitza una representació de les seues festes en Ibi amb motiu...

Tomelloso realitza una representació de les seues festes en Ibi amb motiu de l’agermanament d’ambues localitats

0
SHARE

El passat 27 d’agost els veïns d’ibi es van desplaçar fins a la localitat manxega de Tomelloso per realitzar una desfilada de Moros i Crisitians i ensenyar a la localitat les tradicions de la vila valenciana. L’acte va finalitzar amb un primer pas per realizar un agermanament a causa del censament de 5.000 persones a Ibi provinents de Tomelloso.

Amb motiu de continuar amb el germanament, aquest cap de setmana han sigut els tomellosers els que han realitzat una visita a Ibi per mostrar les seues tradicions, la cultura y la gastronomía. Els dies de 30 de setembre i l’1 i 2 d’octubre comptaran amb una programació de convivència entre les dues ciutats basat en la demostració del folklore típic tomelloser.

El dissabte 1 d’octubre al matí va tenir lloc una desfilada de Mulas y Reatas, on també hi van participar cors rocieros i grups folklòrics. Tot seguit hi va haver una paella gegant gratuïta per a 2.000 persones al pàrquing del parc Les Hortes amb l’animació de la xaranga La Xove.

Per la vesprada va començar la desfilada de les penyes de Carnaval i del Guateque, en què participaran unes 200 persones. A la nit es va realitzar un Acte Institucional a l’amfiteatre del parc Les Hortes on els alcaldes es van donar uns detalls com a símbol de cada localitat i expressaven la seva gratitud per la bona acollida de l’agermanament entre la població.

A la nit van tenir lloc les actuacions amb cors rocieros, grups folklòrics i la coral polifònica, el Guateque. Diumenge, 2 de setembre, els veïns de Tomelloso també van ser particips a la romeria de Sant Miquel d’Ibi, on es van cuinar molles gratuïtes per a 2.000 persones al pàrquing del parc Les Hortes.