Home Festes Tomelloso realitza una representació de les seues festes en Ibi amb motiu...

Tomelloso realitza una representació de les seues festes en Ibi amb motiu de l’agermanament d’ambues localitats

260
0
SHARE

El passat 27 d’agost els veïns d’ibi es van desplaçar fins a la localitat manxega de Tomelloso per realitzar una desfilada de Moros i Crisitians i ensenyar a la localitat les tradicions de la vila valenciana. L’acte va finalitzar amb un primer pas per realizar un agermanament a causa del censament de 5.000 persones a Ibi provinents de Tomelloso.

Amb motiu de continuar amb el germanament, aquest cap de setmana han sigut els tomellosers els que han realitzat una visita a Ibi per mostrar les seues tradicions, la cultura y la gastronomía. Els dies de 30 de setembre i l’1 i 2 d’octubre comptaran amb una programació de convivència entre les dues ciutats basat en la demostració del folklore típic tomelloser.

El dissabte 1 d’octubre al matí va tenir lloc una desfilada de Mulas y Reatas, on també hi van participar cors rocieros i grups folklòrics. Tot seguit hi va haver una paella gegant gratuïta per a 2.000 persones al pàrquing del parc Les Hortes amb l’animació de la xaranga La Xove.

Per la vesprada va començar la desfilada de les penyes de Carnaval i del Guateque, en què participaran unes 200 persones. A la nit es va realitzar un Acte Institucional a l’amfiteatre del parc Les Hortes on els alcaldes es van donar uns detalls com a símbol de cada localitat i expressaven la seva gratitud per la bona acollida de l’agermanament entre la població.

A la nit van tenir lloc les actuacions amb cors rocieros, grups folklòrics i la coral polifònica, el Guateque. Diumenge, 2 de setembre, els veïns de Tomelloso també van ser particips a la romeria de Sant Miquel d’Ibi, on es van cuinar molles gratuïtes per a 2.000 persones al pàrquing del parc Les Hortes.