Home Alcoi Tono Belda escriurà el text del Ban Reial d’Alcoi i Pilar Almeria...

Tono Belda escriurà el text del Ban Reial d’Alcoi i Pilar Almeria ajudarà a l’Ambaixador Reial a declamar-lo

0
SHARE
Pilar Alegria i Tono Belda, protagonistes del Ban Reial d'Alcoi 2023.

Un any més, com és habitual des de 1923, l’Ambaixador Reial arribarà a la ciutat d’Alcoi el proper 4 de gener per fer arribar el missatge dels Reis de l’Orient a tots els alcoians i alcoianes. És l’acte previ a una de les jornades més esperades a la capital de l’Alcoià, que celebra dins la Trilogia Nadalenca una de les Cavalcades dels Reis Mags més antigues de tot el món.

Enguany, el text serà obra de Antonio Belda Antolí. Tono va nàixer a Alcoi l’any 1981, és Biòleg i Professor del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient i coordinador tècnic d’activitats culturals del Campus d’Alcoi UA. Un apassionat de la divulgació i investigació científica en botànica, micologia i ecologia d’ambients mediterranis. Ha participat en nombrosos congressos, articles científics i llibres.

Per la seua banda, la persona que ajudarà a l’Ambaixador Reial a fer arribar el missatge dels Reis de l’Orient és Pilar Almeria Serrano (Alcoi, 1958). Actriu alcoiana i directora teatral que ha participat en més de 30 espectacles, ha dirigit muntatges i participat en sèries de televisió i llargmetratges. Ha desenvolupat una llarga carrera professional amb el reconeixement de guardons com el Premi Tirant a millor actriu protagonista; o el Premi a la Millor Actriu de Teatre i de Televisió de l’Associació d’Actors del País Valencià.

“Des de l’Ajuntament els donem l’enhorabona per participar d’aquest acte que anunciarà la visita de Ses Majestat els Reis d’Orient el pròxim 4 de gener. Estem segurs que faran arribar de la millor manera possible el missatge dels reis a tots els alcoians i alcoianes. A diferència d’altres llocs on tot va dirigit únicament als més menuts, a la nostra ciutat la màgia del Nadal Alcoià fa que tots tornem a la nostra infància”, ha destacat el Regidor de Festes, Jordi Martínez.

Enllumenat nadalenc

Enguany hi haurà un total de 268 motius nadalencs als carrers de la ciutat, el que suposa al voltant de 70 més que el darrer any. En concret, es tornaran a il·luminar carrers com Isabel La Catòlica, Góngora, Serrella, Pont de Sant Jordi, Sant Tomàs i Sabadell, on en els darrers Nadals no ha existit il·luminació amb motiu del Nadal.

Als carrers del centre i zona alta de la ciutat -en concret per on discorre la Cavalcada i el Ban Reial– es procedirà a la instal·lació de la il·luminació pròpia, la coneguda com ‘enramada nadalenca‘ que el Consistori va adquirir en 2017, una il·luminació, inspirada en el segell ‘Alcoi, Ciutat del Nadal’ i els motius modernistes de la Casa del Pavo. En concret són 90 motius propis.

Per a la resta dels barris, l’Ajuntament comprarà 57 motius i llogarà 121. Els elements comprats aprofitaran també per il·luminar la ciutat els pròxims anys. La instal·lació de les llums de Nadal ja ha començat i està previst que el dia que es faça l’encesa siga el divendres 1 de desembre.