Home Beniarrés Torna la Trobada d’aficionats a la Meteorologia de Beniarrés, l’esdeveniment del sector...

Torna la Trobada d’aficionats a la Meteorologia de Beniarrés, l’esdeveniment del sector més longeu d’Espanya

0
SHARE
Imatge de l'última trobada de 2019 a Beniarrés.

Després de dos anys d’interrupció per la pandèmia, aquest dissabte, dia 14, es tornarà a celebrar la Trobada d’Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés (EAMB22), una jornada dedicada a la divulgació meteorològica que ja és l’esdeveniment sectorial més longeu. Així, Beniarrés tornarà a obrir, en aquesta vuitena edició, les portes a experts ia interessats en la informació meteorològica.

Aquest esdeveniment va començar a celebrar-se l’any 2012 i, des d’aleshores, l’escenari del Centre Cultural Joan Fuster ha comptat amb experts tan il·lustres com Manuel Toharia, comunicadors contrastats com Jacop Petrus i cares molt conegudes de Meteored, com el meteoròleg José Miguel Viñas. La trobada, organitzada per Meteored (tiempo.com), compta amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i de l’Ajuntament de Beniarrés.

L’EAMB començarà amb la inauguració de l’exposició del VII Concurs de Fotografia Meteorològica de Beniarrés, que mostrarà les 30 millors obres seleccionades pel jurat de Meteored.

Posteriorment es donarà pas a les ponències. La primera estarà a càrrec de Philipp Schmidt-Thomé, director d’operacions internacionals de l’Institut Geològic de Finlàndia, i tractarà de la planificació territorial per minorar el risc d’inundacions, un problema cada vegada més urgent a causa de l’actual canvi climàtic.

A continuació tindrà lloc la intervenció del meteoròleg Marc Redondo d’Aruser@s, a La Sexta, que comentarà les claus de la comunicació de la meteorologia als programes d’entreteniment.

Gastronomia i turisme

A més, hi haurà una cita gastronòmica i una excursió posterior per diferents punts d’interès de la comarca; en concret, rambles, rius i muntanyes afectades per les intenses pluges. Els experts i el mateix públic conformaran una àmplia representació d’AMETSE, AVAMET i de les empreses locals que han ajudat que un any més es torne a celebrar l’EAMB.

Si vols assistir a l’esdeveniment escriu-nos a informacion@actitud.es