Home Alcoi Tot preparat per a la celebració del III Festival d’Animació ‘Animalcoi’, amb...

Tot preparat per a la celebració del III Festival d’Animació ‘Animalcoi’, amb pel·lícules preseleccionades per als Òscar

0
SHARE
Aitana, la mascota i element idetificatiu del festival de cinema d'animació AnimAlcoi.

S’acosten les dates de celebració del festival d’animació Animalcoi, que ja va per la seua tercera edició i que converteix Alcoi en l’epicentre europeu de l’animació, i enguany també en el dels videojocs. Diferents activitats s’han programat per a abordar el disseny, la creació i producció de videojocs al llarg dels 5 dies de festival, com una taula redona d’experts o una mostra de videojocs indie.

En aquesta edició, del total de les 40 activitats contemplades, destaca la presència femenina amb una taula redona integrada per destacades dones productores del sector de l’animació. En aquesta taula titulada ‘Elles produeixen’, Nathalie Martínez, Leticia Montalva i Elena Hernández compartiran les seues experiències i perspectives úniques sobre la producció en l’animació, destacant la contribució de les dones en aquest camp. Tindrà lloc el 27 de novembre en la sala d’actes de l’IVAM-CADA.

Premis internacionals

La directora del festival, Diana Cortés, ja va avançar en la presentació que enguany s’havien rebut més de 300 curtmetratges de 70 països diferents, d’entre els quals havien seleccionat 100 que optaran als 3 premis, el lliurament dels quals tindrà lloc el 29 de novembre en la gala inaugural i que un any més seran: Premi Animalcoi-Solitium, Premi Fundació Mútua Llevant -premi a la Sostenibilitat-,i Premi Escoles.

Pel·lícules preseleccionades a l’Òscar

Una vintena de destacats professionals del món de l’animació visitaran i participaran en aquesta tercera edició a través de taules redones, conferències o sessions de pitch. Professionals com Carmen Córdoba, directora d’Amarrades (2022), pel·lícula preseleccionada per als premis Oscar de l’Acadèmia; Chema Ciscar, especialista en esdeveniments de vídeo mapping; Joseba Beristarain, compositor de bandes sonores d’animació; o l’animador Pedro Alpera seran presents en les jornades d’animació.

 L’art Unicorn Wars

Des del passat 6 de novembre i fins al pròxim 29 de novembre els fans d’Unicorn Wars poden gaudir d’una exposició única del procés creatiu darrera la pel·lícula ‘Unicorn Wars’ d’Alberto Vázquez, guanyadora d’un Goya a millor pel·lícula d’Animació 2022 i projectada a la segona edició de ANIMALCOI. L’acull la sala d’exposicions de Fundació Mútua Llevant.

Més de 40 activitats gratuites

Ja han començat algunes de les activitats de la programació d’aquesta edició, com l’exposició de Unicorn Wars i les sessions de projeccions per a més de 850 escolars. Ara bé, el gros arriba a partir del 29 de novembre i fins al 3 de desembre, on es concentren la mayoria d’activitats del festival. En total més de 40 activitats i projeccions gratuïtes que tindran lloc en l’Escola d’Art Superior i de Disseny d’Alcoi, l’IVAM-CADA, la Fundació Mútua Llevant i als cinemes Axion del CC Alzamora.

Sessions de Pitch amb professionals del sector

Es tracta d’una oportunitat única per als talentosos creadors d’animació es presenta amb les sessions de pitch d’Animalcoi, programades per a l’1 de desembre a les 17.00 als Cinemes Axion-CC Alzamora. Creatius i professionals de l’animació tindran l’oportunitat de presentar i destacar els seus projectes més innovadors i emocionants.

Pel·lícules nominades als Goya i estrenes

En aquesta edició de Animalcoi, els assistents tindran l’oportunitat de veure l’estrena a la Comunitat Valenciana de Robot Dreams, de Pablo Berger, director de pel·lícules com Blancaneu. Es tracta d’una pel·lícula espanyola d’animació estrenada a Cannes i que sona en la travessa de les nominacions als Goya d’enguany. Es projectarà el 2 de desembre a les 20 hores als cinemes Axion Alzamora.

La projecció del somni de la Sultana d’Isabel Herguera és una altra obra destacada, estrenada en la secció oficial de Sant Sebastià. Maria Manero, animadora valenciana, impartirà un màster class sobre el procés d’animació de la pel·lícula. En quant a curtmetratges, la programació d’enguany compta amb projeccions de sessions de fins a 55 curtmetratges de 16 països, que competiran pels diferents premis del festival.

També hi ha una sessió destinada per a tota la família amb la projecció de Yuku i ‘La flor de l’Himàlaia’ el 2 de desembre en els cines Axion, a les 18h.