Home Cocentaina Tres alumnes contestans visitaran Mauthausen en maig dins del programa de Memòria...

Tres alumnes contestans visitaran Mauthausen en maig dins del programa de Memòria Democràtica de la FVMP

0
SHARE
Instal·lacions de l'IES Pare Arques de Cocentaina.

En setembre les regidories d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina presentaven a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) la sol·licitud per què estudiants de l’IES Pare Arques participara al viatge de Mauthausen-Gusen, que es troba dins del programa de Memòria Història i Democràtica de la Federació.

Les estàncies estan limitades a dos municipis per província i d’entre totes les sol·licituds presentades, la de l’Ajuntament de Cocentaina ha estat seleccionada gràcies a la memòria d’activitats que es promouen, tant per part de l’entitat local, com al si del departament d’Història de l’institut, moltes d’elles participades pel Fòrum de la Memòria Democràtica de la zona.

Viatge al mes de maig

La FVMP finançarà el viatge i l’estada de tres alumnes i un docent, en aquest cas, Àlex Barber, persona que es va encarregar de preparar la memòria de les activitats que desenvolupa el centre educatiu i amb qui es va coordinar la Regidora d’Educació, Mireia Estepa, per a traslladar la proposta. Està previst que el viatge es desenvolupe entre el 5 i el 9 de maig.

Mireia Estepa ha assenyalat que “estem molt contents per fer possible que una xicoteta representació del nostre alumnat participe d’una experiència que serà inobidable. Conéixer en primera persona les condicions inhumanes a les quals va sotmetre el feixisme a milions de persones és una comprovació de l’horror més descarnat. Un viatge que hauria de ser d’obligatori per ajudar-nos a entendre les conseqüències mortíferes del populisme extrem”.