Home Alcoi El CSOA Cals Flares del Partidor d’Alcoi denúncia pressions en forma de...

El CSOA Cals Flares del Partidor d’Alcoi denúncia pressions en forma de tall d’aigua per a forçar el seu desnonament

0
SHARE
Equip per a executar el tall del subministrament d'aigua a les portes del CSOA Cals Flares d'Alcoi.

Fa unes setmanes, els integrants del Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA) Cals Flares del barri del Partidor d’Alcoi alertaven de l’arribada de la segon ordre de desnonament per part de la Sareb, el Banc Dolent. L’edifici, que estava en estat d’abandó, porta vora 16 anys okupat i duent a terme una extensa programació cultural i d’activitats per als veïns d’aquest barri alcoià.

La Sareb ja va intentar el desnonament a finals del passat 2020, però la intervenció per part de l’Ajuntament d’Alcoi amb el Banc Dolent va aturar aquesta maniobra. No obstant,la segona data de desnonament està fixada per al proper 21 de febrer. Una data en la que hi ha convocada una concentració per a aturar-la. Però abans, des de Cals Flares denuncien una maniobra per a tractar de forçar eixe desnonament.

Es tracta del tall del subministrament d’aigual per part de l’empresa que presta aquest servei a nivell municipal. Aquest passat dilluns, els veïns van detectar un vehicle de la mercantil procedint al tall a les portes del centre, cosa que van denunciar degut a que és il·legal. Tot sense existir -afirmen en xarxes socials- cap ordre judicial ni sentència que obligara a dur a terme el tall.

Agravant

La situació és més greu degut a que el centre social acull a una persona major de 70 anys sense alternativa vital. La intervenció dels veïns, que s’han posat en contacte amb el servei municipal d’aigües, ha evitat el tall del subministrament d’aigua. Un fet que ha valgut per a que el col·lectiu de Cals Flares intensifique la seua campanya per a evitar per segona vegada el desnonament.

Diversos col·lectius han mostrat el seu malestar per una acció que consideren municipal i fora de lloc davant la situació, tant del CSOA com de la persona acollida a l’immoble.