Home Destacats Tres persones detingudes i dos investigades per robatoris amb extrema violència a...

Tres persones detingudes i dos investigades per robatoris amb extrema violència a Ibi i Biar, entre altres poblacions

679
0
SHARE
Els agents detenen a un dels implicats.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en el marc de l’operació IBVIC-GREEN, han desmantellat una perillosa banda criminal responsable d’una sèrie de robatoris amb violència comesos a diversos municipis de la província d’Alacant. Han estat detingudes tres persones, i dos més han estat investigades, en trobar-se complint condemna per altres fets al Centre Penitenciari d’Alacant.

L’operació conjunta IBVIC-GREEN, que ha estat desenvolupada pels equips de Policia Judicial de Villena i Novelda juntament amb el Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional a Elda, es va iniciar després del primer robatori amb violència ocorregut a la matinada del passat 14 de gener a una zona d’oci d’Ibi. La víctima va patir greus lesions d’arma blanca i va ser ingressada a la UCI de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

Delictes encadenats

Aquest fet va ser seguit el mateix dia per un altre robatori amb violència a plena llum del dia que ve a un caixer automàtic d’una entitat bancària de Biar, on un policia local fora de servei del mateix municipi va procedir a la detenció d’un dels membres de la banda. Durant el mateix dia, la banda criminal va continuar les seves activitats delictives a dues estacions de servei de Villena i Monòver, a més després de dinar en un restaurant de Villena, se’n van anar sense pagar les consumicions.

El 16 de gener, el vehicle utilitzat per la banda va ser identificat a Elda, amb evidències d’haver alterat la numeració de la matrícula amb la finalitat d’eliminar el rastre que havien deixat als llocs on havien comès els robatoris. Després d’intenses investigacions, els agents van centrar les sospites en tres homes i dues dones d’entre 29 i 41 anys, tots amb antecedents per delictes similars.

Quan els agents van poder acreditar la participació dels sospitosos en els delictes investigats, es va procedir a la detenció de dos homes a Elda que van ingressar a la presó per aquests fets, i una dona a Canals (València), quedant aquesta en llibertat amb mesures cautelars. Dos membres més, un home i una dona, van ser investigats al Centre Penitenciari d’Alacant, on estaven ingressats en règim de presó preventiva per un delicte greu comès a la localitat d’Elda l’any passat.

Acusacions

A més, els dos ganivets utilitzats en els robatoris van ser intervinguts, així com dos telèfons mòbils sostrets que van ser tornats als seus legítims propietaris. Als implicats se’ls imputen múltiples delictes, incloent 1 d’homicidi en grau de temptativa, 4 de robatori amb violència i intimidació, 2 d’estafa bancària per utilitzar les targetes sostretes, 1 d’apropiació indeguda per no tornar el vehicle utilitzat, 1 de lesions i 1 de falsificació de document per modificar la matrícula del vehicle utilitzat.

El Jutjat d’Instrucció número 1 d’Ibi és l’òrgan judicial que s’ha fet càrrec de les actuacions judicials. Amb aquestes actuacions, que han estat dutes a terme pels equips de Policia Judicial de Villena i Novelda juntament amb la Comissaria de Policia Nacional d’Elda-Petrer, s’ha desmantellat un grup criminal molt violent i han tornat la tranquil·litat als veïns dels municipis afectats.