Home Alcoi L’escultura de Sant Jordi de la Rosaleda ja ha sigut retirada per...

L’escultura de Sant Jordi de la Rosaleda ja ha sigut retirada per les obres a la plaça i serà restaurada abans de tornar

190
0
SHARE

Tècnics de l’empresa adjudicatària de la reforma de la Plaça de la Constitució -coneguda com La Rosaleda- a Alcoi, han retirat este dimecres el conjunt escultòric en honor a Sant Jordi. El monument ha sigut traslladat a un magatzem municipal mentres duren les obres de reforma, que s’estan duent a terme per a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i retornar la plaça al seu estat original.

L’ escultura en ferro de José Gonzalvo va ser emplaçada fa ja més de quatre dècades -el 23 d’abril de 1983- en La Rosaleda i a esta mateixa plaça tornarà una vegada finalitzen les obres de reforma, que van començar a principis febrer. S’aprofitarà aquest parèntesi per a la restauració de l’obra, una intervenció que inclourà la reparació dels desperfectes en el seu conjunt monumental i sobretot en la base de les escultura, que ha patit deteriorament degut al seu contacte amb l’aigua.

Al mateix temps, es fabricarà un nou pedestal per a situar el monument al patró de la ciutat seguint les directrius originals sota les quals l’escultor va concebir la seua obra. Aquesta ocuparà un lloc prominent en la part baixa de la plaça, més pròxima a l’Alameda Camilo Sesto.

El Regidor de Patrimoni Històric alcoià, Ignacio Trelis, ha subratllat que “malgrat la complexitat dels treballs a realitzar, podem considerar que la retirada i el trasllat del conjunt escultòric ha sigut tot un èxit. Ara, una vegada siga adjudicada la licitació de les obres de restauració per tècnics especialitzats en la matèria, la voluntat de l’Ajuntament i m’atreviria a dir que de tota la corporació municipal, és recuperar el monument en el seu estat original o el més aproximat possible”

Obligatorietat de la reforma

Les obres que s’estan duent a terme en La Rosaleda donen compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana Núm. 1504/2005, que ordena la disposició d’una capa suficient de terra vegetal per a sostindre arbratge en la plaça. La sentència considera responsable a l’Ajuntament d’Alcoi, que sota el govern del PP va dur a terme una actuació il·legal, tal com ha determinat la Justícia.

El període d’execució és de 10 mesos. Fins a l’1 de març tant el pàrquing com el quiosc estaran oberts. L’aparcament haurà de tancar durant 8 mesos, mentres que el quiosc ara acaba la concessió i s’aprofitarà este temps per a fer tot el procés de licitació per a obrir quan acabe l’obra.

Quant als talls de trànsit, només caldrà fer-los de forma molt puntual per a traure material de l’interior. S’avisarà amb una antelació d’una setmana i si hi ha algun cas urgent amb un mínim de 48 hores.