Home Destacats tvA fa història en la televisió espanyola sent el primer canal en...

tvA fa història en la televisió espanyola sent el primer canal en emetre en directe una prova internacional d’orientació

0
SHARE

L’equip tècnic i humà de tvA, l’única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, han tingut aquest passat de setmana l’oportunitat de deixar el seu segell en la història de la televisió a Espanya. Per primera vegada des que existeix aquest mitjà de comunicació al país, un canal ha emès en directe una prova internacional centrada en l’esport de l’orientació. Mai abans cap canal espanyuol havia dut a terme un directe com aquest.

El desafiament tècnic i humà ha sigut colossal, amb limitacions de l’ús d’internet per a emetre en determinades zones dels 3 recorreguts que han composat la prova. No obstant, l’equip d’aquesta casa ha treballat de valent durant 2 setmanes per a que els entrebancs tècnics no suposaren un problema a l’hora del directe. Entre dissabte 4 i diumenge 5 de febrer, tvA ha traslladat amb audiència mundial el XII Premi Internacional d’Orientació Comunitat Valenciana-Vila d’Onil.

Aquesta darrera localitat destaca des de fa dècades en aquesta disciplina esportiva, en la qual és pionera a nivell nacional. L’encàrrec d’aquesta retransmissió naix de les federacions autonòmica i nacional d’orientació, així com del propi Centre Excursionista Colivenc, encarregat d’organitzar l’esdeveniment. En ell han competit prop de 1.300 atletes provinents de 13 països, i entre els que es trobaven alguns dels noms més destacats de l’orientació a nivell mundial.

Extens desplegament tècnic i humà

Per a cobrir amb solvència una prova d’aquest calibre, tvA ha desplegat tant en el paratge de La Donzella d’Onil com en el propi casc urbà colivenc i a la zona del Plano de Sax fins a 6 càmeres, a més d’un dron i un càmera runner. Com a conseqüència, tant els presents en l’eixida i la meta dels respectius ciurcuits com els amants de l’orientació han pogut segiur en directe aquesta prova, la primera del calendari anual tant dins de Lliga Nacional O-Pie com en categoria World Ranking Event.

Les reaccions de satisfacció dels organitzadors amb la realització de l’esdeveniment han sigut positives. Totes les proves estan a disposició de tothom al canal de Youtube de tvA i als de les federacions autonòmica i nacional d’orientació.

El vídeo que il·lustra aquesta notícia pertany a la prova d’sprint. A continuació, els enllaços a les modalitats de Mitja i Llarga Distància:

Mitja: https://www.youtube.com/watch?v=z3qEqud4afE

Llarga: https://www.youtube.com/watch?v=_Fj_9E474B0