Home Destacats Atletes de 12 països es congregaran en el XII Premi Internacional d’Orientació...

Atletes de 12 països es congregaran en el XII Premi Internacional d’Orientació Vila d’Onil

0
SHARE

L’Orientació és un esport minoritari que es practica a Espanya des de fa a males penes 3 dècades. Aquesta pràctica esportiva és molt reconeguda i seguida a països nòrdics, que ja a principis del segle XX la posaven en pràctica. Consisteix en localitzar les balises repartides per un o varis paratges en el menor temps possible, en format contra el rellotge. Aquesta disciplina relacionada amb l’atletisme té a la muntanya alacantina un clar referent: el Centre Esportiu Colivenc d’Onil. Aquest club es troba entre els més guardonats de tota Espanya, sent campió nacional en múltiples ocasions i en totes les categories.

Tant és així que el Colivenc aporta cada any diversos integrants a la Selecció Nacional que disputa proves per tot el món. Ara, aquest club és l’encarregat d’organitzar el XII Premi Internacional d’Orientació Vila d’Onil que es celebra a la vila de les nines els dies 4 i 5 de febrer. La prova és computable per al rànquing mundial i està inclosa en Lliga Espanyola de l’especialitat, cosa que atraurà fins a la població a atletes de 12 països diferents per a recórrer tant el casc urbà com la Serra d’Onil.

Recorregut secret

El recorregut és a hores d’ara alt secret per a impedir que els atletes coneguen per anticipat i puguen estudiar per on transcorrerà la prova, que es divideix en tres categories: sprint, mitja distància i llarga distància. Del que no cap dubte és que els recorreguts comptaran amb grans desnivells i travessaran els boscos tant de la Serra d’Onil com de Sax, fruit de l’elevat grau de coneixement dels organitzadors de la prova respecte al terreny.

Desenes d’orientadors, els seus familiars i els seus equips tècnics coparan durant vàries jornades bona part dels establiments hoteleres de tot l’interior alacantí.