Home Cocentaina tvA ofereix en directe l’Entrada de les Festes de Moros i Cristians...

tvA ofereix en directe l’Entrada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

2056
0
SHARE

Cocentaina, la capital de la comarca del Comtat, enceta aquest mateix divendres les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit. La localitat porta tota la setmana immersa en activitats prèvies a l’arribada dels festejos, incloent les ‘voltetes’ i el trasllat de la imatge del patró al convent de la Mare de Déu del Miracle. Precisament la patrona tindrà enguany un protagonisme poc habitual en els Moros i Cristians contestans, hagut compte de que la vila comtal celebra el quint centenari del miracle de la seua patrona.

Aquest mateix divendres és el torn per a la interpretació del l’Himne de Festes, seguida de la popular Nit de l’Olla, que obri uns festejos que s’allargaran fins el proper dilluns 12 amb la celebració de l’Alardo, per al que està garantida la pólvora.

Amb tot, tvA, la única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, durà a terme un esforç per oferir en directe el principal dels actes festers d’enguany. Serà a partir de les 19h del dissabte 10, quan aquesta casa connectarà amb el Passeig del Comtat per a oferir-los tot el que done de sí l’Entrada de les 16 filaes contestanes. Una retransmissió amb paràmetres d’alta qualitat en la imatge.

Un equip de tvA estarà desplaçat a aquest punt estratègic de la Festa contestana per a mostrar-los, amb comentaris i entrevistes, l’acte més vistós dels festejos. A més, l’emissió podrà ser seguida arreu del món gràcies a l’emissió simultània no només per TDT amb la senyal d’aquesta casa per a tota la muntanya alacantina, sinó també per streaming en la web www.tv-a.es i mitjançant Facebook. L’objectiu no és altre que apropar als contestans i veïns de les comarques que resideixen fora d’elles la possibilitat de gaudir de les Festes de la seua terra.

tvA vol agraïr als seus anunciants la seua implicació amb la difusió de la cultura i tradicions de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Sense ells, no seria possible escometre el desplegament tècnic i humà que requereix una retransmissió d’aquestes característiques.

Al llarg del diumenge, tvA publicarà un resum dels principals moments de la desfilada més espectacular dels Moros i Cristians de Cocentaina -amb especial atenció als càrrecs-, declarats d’Interès Turístic Autonòmic.