Home Alcoi Un brot de sarna provoca casos a 6 col·legis d’Alcoi amb altres...

Un brot de sarna provoca casos a 6 col·legis d’Alcoi amb altres relacionats a Ibi i Benimarfull

0
SHARE
Una aula d'Infantil a un centre educatiu de la ciutat d'Alcoi.

El Departament de Salut d’Alcoi -que cobreix totes les localitats de la muntanya alacantina- ha detectat un brot de sarna a vàries localitats de la zona.  Aquesta infermetat provocada per un paràsit cutani es considerava eradicada, encara que ha tornat en aquesta temporada hivernal, quan el fred facilita la seua expansió. Els casos es centralitzen majoritàriament a la ciutat d’Alcoi, encara que hi ha altres localitats afectades.

Aquest brot s’ha donat en l’àmbit escolar i afecta a 6 centres educatius de la ciutat dels ponts, concretament a les àrees d’Infantil i Primària. En total, a Alcoi hi han contrastats 56 casos que afecten majoritàriament a alumnes, encara que també se’n donen entre el professorat. Mentre, a Ibi hi han diagnosticats 2 casos i altres 4 en Benimarfull. La situació, segons els facultatius, no és dramàtica però sí preocupant.

La sarna afecta a la pell i es manifesta sobre tot en les juntes de mans, braços, darrere de les orelles i inclús en la cintura. Existeix un protocol per a aturar el brot que s’ha de seguir escrupolosament, i que té relació amb la higiene, encara que pot variar en funció de l’evolució de la situació sanitària.

Inspecció als centres escolars

En tot cas, el personal de l’Hospital Verge dels Lliris té prevista una inspecció als centres educatius per aquest dijous amb el que detectar l’origen del brot. Des de l’Ajuntament d’Alcoi apunten cap a les activitat extraescolars com a possible origen del mateix. Un origen que a dia de hui es deconeix.