Home Destacats Un centenar de persones reivindiquen a l’hospital d’Alcoi atenció continuada per a...

Un centenar de persones reivindiquen a l’hospital d’Alcoi atenció continuada per a la jove d’Ibi en coma

0
SHARE

El passat mes de setembre, Marta, una jove de 19 anys d’Ibi ingeria un batut al qual era al·lèrgica després d’una sessió de gimnàs. Pocs dies després, la jove ingressava en estat de coma a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, on rebia tractament. El diagnòstic dels metges, sempre segons la família, fou que la jove tenia poques possibilitats de sobreviure. Buscant una segona opinió, els pares de la jove van acudir a altres centres hospitalaris fins trobar-ne un a València disposat a tractar a la pacient. Però ho seria durant un temps, que caduca el proper 19 d’abril.

La setmana passada, Sanitat Universal donava llum verda a una pròrroga del tractament a València durant els dos propers mesos, però sense informar a la família. Tot per a una jove que ha experimentat una notable milloria durant la seua estància al centre de la capital regional que li ha permès tornar a casa e dies solts. Però la família no vol que el tractament de la seua filla haja d’anar renovant-se cada poc temps, pel que ha dut a terme una concentració a les portes de l’hospital alcoià. Un centenar de persones s’han bolcat amb ells sota el lema ‘Tots amb Marta’.

Marta evoluciona positivament

Altra de les denúncies que es volen fer públiques amb la concentració és el tracte que la família afirma haver rebut per part del responsables del centre sanitari alcoià. Tot a un centre que és el de referència per a Marta i que, durant la concentració, ha tingut a personal de seguretat a la porta. La part positiva és que la jove dona mostres d’estar evolucionant positivament amb el tractament. D’ací que els familiars demanen –sota la premissa del dret a la vida- que aquest no depenga del calendari, sinó de l’estat de la pacient.

Les localitats natals dels pares de Marta també estan bolcant-se en donar suport a la família. Simultàniament a la concentració d’Alcoi se n’ha produït altra a la localitat del pare, Matalascañas; i a la de la mare va a dur-se a terme una jornada per a recaptar fons amb els que ajudar a la família.