Home Alcoi Un estudi internacional ubica a la UPV com la universitat espanyola amb...

Un estudi internacional ubica a la UPV com la universitat espanyola amb major impacte social i econòmic

335
0
SHARE

La Universitat Politècnica de València (UPV) -a la qual pertany el Campus d’Alcoi- és la universitat espanyola amb més impacte social i econòmic i una de les 100 millors de l’món en aquest àmbit. Així ho testifica 2021 THE University Impact Rànquings, tercera edició de la classificació elaborada per Times Higher Education (THE). El rànquing, classifica a les institucions d’ensenyament superior basant-se en el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), iniciativa impulsada per la Organització de les Nacions Unides (ONU) en 2015.

THE University Impact Rankings situa a la institució dirigida per Francisco Mora en la 83a posició global, i la inclou a més en el top 100 mundial en fins a 6 ODS, i entre les 25 universitats més destacades de tot el planeta en tres d’ells. 12a en energia neta i assequible, 20ª en producció i consum responsables i 22a en acció climàtica.

L’indicador, que ha analitzat en la present edició a un total de 1.115 universitats de tot el món, reconeix a la UPV com 12ª millor en el ODS número 7, energia neta i assequible; 20a en l’ODS 12, producció i consum responsable; i 22a en l’ODS 13, acció climática. Així mateix, 2021 THE University Impact Rànquings situa a la politècnica valenciana com la 36a universitat més destacada en l’ODS 8, treball decent i creixement econòmic; 71ª en l’ODS 14, vida submarina; i 75ª en l’ODS 9, indústria, innovació i infraestructures. Top 200 de l’món en fins a 10 dels 17 ODS A més de en els 6 anteriorment citats, la UPV es troba entre les 200 universitats més destacades de el món en 4 objectius més: l’ODS 2, fam zero; l’ODS 6, aigua neta i sanejament; l’ODS 15, vida a la terra; i l’ODS 17, associació per als objectius.

Cal recordar que els 17 ODS van ser formulats oficialment el 25 de setembre de 2015, dia en què la ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible incloent-hi 17 objectius globals per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. Cadascun d’ells té metes específiques a assolir durant aquests 15 anys.

Líder nacional en innovació

A més de reconèixer-la com millor universitat d’Espanya en la classificació global, 2021 THE University Impact Rànquings classifica a la UPV, al seu torn, com a millor universitat de país tant en l’ODS 9, indústria, innovació i infraestructures, com en l’ODS 12, producció i consum responsables.