Home Cocentaina En centre Respir per a persones amb diversitat funcional de Cocentaina recupera...

En centre Respir per a persones amb diversitat funcional de Cocentaina recupera el seu funcionament normal

666
0
SHARE

Aquesta mateixa setmana, el programa municipal per a persones amb dificultats per al desenvolupament de les activitats bàsiques de Cocentaina, Respir, ha recuperat el seu ritme amb totes les persones usuàries.

Amb la pandèmia va haver de tancar i va tornar a obrir les portes en estiu de 2020 amb les limitacions que va establir la Conselleria de Polítiques Inclusives, una de les quals obligava a fer que les usuàries assistiren per torns i que en cadascun d’ells sols hi haguera el 50% del total. Açò va suposar que les persones beneficiàries d’aquest recurs gratuït de l’Ajuntament de Cocentaina sols pogueren acudir una setmana sí i altra no.

Recentment, la normativa ha canviat i s’ha autoritzat que la participació en aquest tipus de programes fora del 100% sempre que es respectara la distància de seguretat i la resta de mesures sanitàries. Açò ha motivat la tornada a la relativa normalitat del Respir, fet que han agraït totes les famílies i les persones usuàries.

No obstant això, a la Regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, seguix preocupant-li el fet que sols la mitat de les professionals que treballen al Respir hagen sigut vacunades. “Duc quatre mesos reclamant a tots els estaments la vacunació de totes com a personal sociosanitari i ara ens trobem en la situació que hem obert al 100%, però que dos de les treballadores encara no han sigut citades. Espere que la vacunació del personal de serveis socials es reprenga inmediatament perquè és urgent i necessària”.

Per altra banda, Estepa reconeix que han sigut mesos molt durs per a les treballadores, les usuàries del Respir i les seues famílies: “aquestes persones han vist la seua rutina i l’estimulació que reben al programa frenada per la Covid19 i ens alegra saber que podem treballar al ritme habitual i que les usuàries estan vacunades, malgrat l’esforç re-organitzatiu que suposa per al personal del Respir”.