Home Destacats Un incendi al llit del riu Verd amenaça una benzinera i una...

Un incendi al llit del riu Verd amenaça una benzinera i una zona de xalets al seu pas per Mutxamel

0
SHARE

El riu Verd, que recull les aigües dels barrancs i escorrenties que desemboquen a la Foia de Castalla i naix al terme municipal d’Onil, és la principal corrent d’aigua que ix d’aquesta sub comarca. Desemboca al Campello previ pas per localitats de la comarca de l’Alacantí com Mutxamel. Aquesta població ha sigut l’escenari del darrer succés amb el riu Verd i el seu entorn com a protagonista.

El paratge que envolta al riu està caracteritzat per una vegetació de ribera en la que abunden les canyes. Plantes que arriben a formar frondoses concentracions alimentades per les aigües que les travessen. En elles s’ha produït un incendi que ha creat una gran alarma a la localitat alacantina. Primer pel foc i el gran volum de fum que ha generat, i després per l’avanç de les flames cap a nuclis habitats.

Dos mitjans aeris

Ha sigut aquesta vesprada de dilluns 28 d’agost, quan fins a 10 dotacions entre Bombers del Consorci Provincial i Brigades Forestals han hagut de desplaçar-se per a lluitar contra les flames. A elles s’han sumat dos mitjans aeris -un helicòpter i una avioneta- que, des de l’aire, han contribuit a sufocar un foc que s’apropava cap a una benzinera i cap a una zona de xalets residencials.

L’incendi podia afectar a béns de naturalesa no forestals, pel que s’ha activat el Pla Local Contra Incendis de Mutxamel. Després de dos hores de treball per part dels efectius d’extinció i a pesar del volum de les flames per la densa vegetació, s’ha pogut donar per controlat el foc sense que afectara a béns materials. Ara bé, els Bombers i Brigades Forestals han restat sobre el terreny per a evitar rebrots del foc al llarg de la nit.