Home Castalla Un incendi amenaça els pins i xops que envolten el paratge singular...

Un incendi amenaça els pins i xops que envolten el paratge singular del rui Verd a Castalla

324
0
SHARE

A última hora de la vesprada de dilluns 30 maig han començat a sonar les sirenes pels voltants de la ciutat de Castalla. Pertanyien als Bombers Forestals ubicats al Parc d’Emergències d’Onil, des d’on els propis agents han localitzat una columna de fum sospitosa de provindre d’un incendi. Ha sigut a la Partida de La Riera prop de la depuradora de la capital de la Foia.

Es tracta d’un paratge singular pertanyent al primer tram del riu Verd, envoltat de pins i xops que han sigut les principals víctimes de les flames. El foc s’ha escampat ràpidament degut a l’existència de polen de xop, molt volàtil i inflamable, que pareix estar darrere de la ràpida propagació de l’incendi. Tant que ha obligat a utilitzar mitjans aeris per a iompedir la propagació de les flames.

Així i tot, la ràpida intervenció dels efectius d’emergències -incloent dos brigades de Bombers Forestals, 3 bombes dels Bombers de Diputació amb 6 efectius i un helicòpter- ha impedit que les flames afectaren més al paratge o qualsevol de les finques que existeixen en els seus voltants.