Home Destacats Un miler d’estudiants participen en una nova edició de la ‘Màgia de...

Un miler d’estudiants participen en una nova edició de la ‘Màgia de la Ciència’ al Campus d’Alcoi de la UPV

0
SHARE

Alumnes de centres educatius de les províncies de València i Alacant han visitat el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) per a participar en els ‘Tallers de Química’ i ‘Màgia de la Ciència’. Ambdues activitats estan emmarcades en el projecte ‘Jóvenes con Ciencia‘ i s’han desenvolupat del 22 al 26 de gener de 2024.

Els més mil estudiants han participat en tallers relacionats amb els graus i dobles graus que s’imparteixen al Campus d’Alcoi de la Politècnica. El secretari del Campus d’Alcoi, Vicente Díez, ha assegurat que aquests tallers tenen un “impacte molt positiu” i ha indicat que un dels objectius és “despertar vocacions científiques i augmentar la presència de dones en carreres tecnològiques”.

Experiments multidisciplinars

En els tallers de la ‘Màgia de la Ciència’, l’objectiu és que els estudiants de l’últim cicle de Primària s’acosten als fenòmens naturals per mitjà d’experiments i assajos lúdics de física, química, astronomia, robòtica, informàtica… que es realitzen en els laboratoris del Campus alcoià. Els docents de la universitat ajuden a conéixer la ciència de manera original i diferent a la tradicional. En aquesta edició han participat centres educatius de Petrer, Alcoi, Muro, Ibi, Atzeneta d’Albaida i Ontinyent.

En els Tallers de Química, relacionats amb el Grau en Enginyeria Química, participen alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius. En aquesta edició han acudit al Campus d’Alcoi de centres educatius d’Ontinyent, Banyeres, Canals, Alberic i Alcoi.