Home Alcoià Un nou temporal amenaça amb deixar fins a un metre de neu...

Un nou temporal amenaça amb deixar fins a un metre de neu als pics de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

0
SHARE

La formació d’una nova borrasca sobre la Mediterrània que tindrà lloc a partir de la jornada de dissabte 18 de gener pot portar de nou quantioses precipitacions a les comarques de l’interior de la província d’Alacant. A aquest fenomen meteorològic cal afegir-ne altre, com és l’entrada de vent d’origen polar. Al juntar-se els dos elements, crearan un temporal de vent i neu que ha provocat l’activació de la situació de pre emergència a tota la muntanya alacantina.

Tot i que l’inestabilitat comença el matí de dissabte amb pluges, la situació pot canviar dràsticament el diumenge. Eixe dia s’espera l’entrada de l’aire polar, que es sumarà a la borrasca mediterrània. Algunes previsions, com les del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA) apunten cap a precipitacions de 200 l/m2 en forma de neu acumulada en un episodi que podria durar fins el proper dimecres 22.

Eixa serà la jornada en la que es retire el fred polar, pero serà després d’haver passat per tot el Llevant espanyol. Durant la primera jornada complicada del temporal, la de diumenge, es preveu que la neu puga caure a partir d’una cota d’entre 500 i 700 metres. No obstant, l’altitud a la que caurà la neu anirà pujant paulatinament durant les jornades següents. Així les coses, diversos cascs urbans de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla podrien registrar precipitacions de neu.

La pre emergència decretada per l’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana  alerta a les poblacions de la zona de possibles problemes amb la xarxa viària per la quantitat de neu prevista. Si la cota puja, la neu es quedarà restringida a les serres, on podria acumular-se fins a un metre de neu. En qualsevol cas, alguns models meteorològics preveuen precipitacions -ja siga de neu o de pluja- de més de 150 l/m2 fins dimecres 22.

Davant la previsió de temporal, l’Ajuntament d’Alcoi ha decidit suspendre la Romeria a Sant Antoni, prevista per al matí de diumenge. Per la seua banda, els actes previstos a la ciutat dels ponts cara a dissabte es mantenen dins l’agenda del cap de setmana.