Home Alcoi Un projecte per a ajudar a joves amb problemes de salut mental...

Un projecte per a ajudar a joves amb problemes de salut mental guanya el Concurs IdeaT del Campus d’Alcoi de la UPV

162
0
SHARE
Imatge de tots els guardonats amb els responsables del campus.

Els Premis IdeaT UPV Campus d’Alcoi–Àgora Emprenedors han tornat en la seva onzena edició. El premi principal ‘Millor iniciativa IdeaT’ ha estat per ‘MindTeen’, creat per Aitana Sanjuan Carbonell, Noa Onsurbe Marco i Carles Díaz Belda, de l’IES Fra Ignacio Barrachina d’Ibi. Els premis s’engloben a la programació anual de Joves amb Ciència.

Compten amb el suport de la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; i amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Els centres participants en aquesta onzena edició han estat el CIP FP Batoi, l’IES Cotes Baixes, l’IES Fra Ignacio Barrachina, el Col·legi Sant Roc i el Col·legi Salesians Joan XXIII.

Al concurs han participat estudiants de Batxillerat de Ciències Socials, i de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Cicles Formatius de Grau Superior relacionats amb el Grau d’Administració i Direcció d’Empreses. El present concurs té per objecte incentivar entre els alumnes el desenvolupament de competències, habilitats, capacitats i aptituds en matèria d’emprenedoria. Tots els centres docents han comptat amb el suport tècnic i ús de l’Espai Àgora de l’Ajuntament d’Alcoi

El projecte guanyador

Aitana Sanjuan Carbonell, Noa Onsurbe Marco i Carles Díaz Belda, de l’IES Fra Ignacio Barrachina d’Ibi, han creat el projecte ‘Mindteen’. És una aplicació mòbil que conté un xat 24 hores amb la finalitat d’ajudar a joves que pateixen problemes de salut mental. Els criteris per valorar i reconèixer els premiats han estat la presentació i estructura del projecte explicatiu de la idea de negoci, caràcter innovador, diferenciació i originalitat, viabilitat del projecte, perfil de l’equip emprenedor i caràcter multidisciplinari d’aquest, i, finalment, dinamisme del vídeo de presentació.

També s’han entregat altres guardons a les millors iniciatives presentades per cadascun dels centres participants. A més, els responsables del Campus d’Alcoi de la UPV han subratllat les possibilitats i l’oferta formativa que tenen els alumnes participants per a cursar la seua formació universitària a les instal·lacions del campus alcoià.