Home Alcoi Un projecte que barreja arquitectura, sostenibilitat i passat s’imposa en el concurs...

Un projecte que barreja arquitectura, sostenibilitat i passat s’imposa en el concurs d’idees per a la reforma de l’Illa de Rodes

627
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi va convocar un concurs per a elegir la millor proposta per a ubicar a l’Illa de Rodes el projecte Rodes Futura. Es tracta de la infraestructura on s’albergaran dos dels principals recursos de futur que tindrà la capital de l’Alcoià en temes tan importants com les noves tecnologies o el turisme. El primer CdT d’interior de la província d’Alacant o el Districte Digital Valencià a la muntanya s’ubicaran a les instal·lacions de l’antiga fundició de Rodes.

Però per a això és necessari establir el projecte sobre el que orbitarà la reforma. El concurs per a determinar-lo ha comptat amb 10 finalistes, d’entre els quals s’ha imposat el disseny conjunt dels arquitectes Ramón Esteve, Manuel Vidal, Isaac Montava i Ciri i IVo Vidal. S’emporten el primer premi del concurs, valorat en 12.100 euros, i que també  comptava amb dos accèssits de 7.200 i 4.800 euros.

El projecte guanyador barreja sostenibilitat en base a la natura, el passat industrial alcoià i l’arquitectura modernista que caracteritza la ciutat dels ponts per a la nova Illa de Rodes. L’entrega de premis del concurs ha hagut de retardar-se per la pandèmia de coronavirus, però per fí ha tingut lloc a l’auditori de l’IVAM-CADA d’Alcoi amb presència de representants de tota la ciutat.

La idea municipal és licitar quant abans el projecte, dotat amb 11 milions d’euros de pressupost, per a poder inaugurar-lo quant abans. Així i tot, no serà abans de 2023 quan Rodes Futura estiga actiu a la ciutat, on a banda del CdT i el Districte Digital també es comptarà amb espai per a ubicar empreses de base tecnològica, una zona públic enjardinada i múltiples activitats lligades a les noves tecnologies.