Home Destacats Un sisme d’1,8º Richter amb epicentre al terme d’Onil sacseja part de...

Un sisme d’1,8º Richter amb epicentre al terme d’Onil sacseja part de l’interior de la província d’Alacant

179
0
SHARE
Localització del terratrèmol d'Onil al radar de l'IGN.

Passades les 22.30h de la nit del dijous 26 de gener, els radars sísmics de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) han detectat un terratrèmol amb epicentre localitzat a les afores de la vila d’Onil. Amb una intensitat d’1,8º en l’escala Richter, el sisme s’ha pogut sentir a algunes poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Així ho han reportat les xarxes socials, especialment a la localitat de Biar.

L’epicentre de la tremolor s’ha situat just baix el polígon Els Vasalos de la vila de les nines i a una profunditat de 4 quilòmetres. Ara bé, el terratrèmol no ha tingut majors conseqüéncies més enllà de l’esglai momentani de les persones que l’han notat. Alguns testimonis reporten haver sentit una espècie d’explosió que ha fet tremolar durant a males penes un segon les seues llars i mobiliari.

Zona d’activitat sísmica

Els cossos de seguretat i emergències no han reportat cap dany ni personal ni material a cap localitat de la muntanya alacantina. Cal recordar que tot el sud-est peninsular és una zona d’activitat sísmica, ja que es troba sobre la falla que junta les plaques tectòniques d’Europa i Àfrica. D’ací que cada cert temps la terra tremole a terres alacantines, encara que, afortunadament, sense massa virulència.