Home Alcoi La SAREB posa data al desnonament del Centre Social Okupat i Autogestionat...

La SAREB posa data al desnonament del Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares del Partidor d’Alcoi

0
SHARE
Entrada al CSOA Cals Flares, al Partidor d'Alcoi.

El Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA) Cals Flares, ubicat al barri del Partidor de la ciutat d’Alcoi, torna a estar en el punt de mira de la SAREB, el banc dolent. La primera amenaça de desnonament, que finalment va ser aturada gràcies a la mediació de l’Ajuntament d’Alcoi i la pressió social, va tindre lloc a finals del 2020. L’edifici en el que es troba estava abandonat i deteriorant-se fins que un col·lectiu de joves va decidir okupar-lo per a donar-li un ús social i cultural per al barri fa ara 15 anys.

Ara, la SAREB fa un segon intent per a desallotjar l’edifici, que congrega diàriament multitud d’activitats i tallers gratuïts oberts a tota la ciutadania. Aquest ens -denúncien des de Cals Flares-, es dedica a desnonar els edificis de la seua propietat -la majoria adquirits mitjançant els bancs- per a, posteriorment, deixar-los sense ús. Per a impedir-ho, els integrants de Cals Flares han convocat a la ciutadania a donar-los suport.

Protesta convocada

La data establerta per la SAREB està fixada per al proper dimarts 21 de febrer. En resposat el col·lectiu que gestiona el centre ha convocat una concentració per a impedir que el desnonament es duga a terme. Serà a la pròpia porta de Cals Flares, un habitatge ocupat per a “protestar davant les entitats bancàries i grans propietaris que neguen el dret a l’habitatge”. Els integrants del centre asseguren no estar disposats a deixar que els desallotgen sense lluitar.